11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăVlad Voiculescu: „Nu vom reactiva principiul originilor sănătoase”

Vlad Voiculescu: „Nu vom reactiva principiul originilor sănătoase”

Acesta spune că au apelat la sprijinul acestora după ce timp de nouă luni au fost împiedicaţi să îşi înregistreze propriul partid.

Voiculescu menţionează că este vorba despre oameni cu CV-uri serioase în domeniul privat, care erau copii la revoluţie şi că cei din Plus nu au ştiut cine sunt părinţii avocaţilor, pentru că nu obişnuiesc să facă dosare. “Nu ne-am pus niciodată problema şi nici nu ne-o vom pune de acum încolo să întocmim dosare de cadre pentru oamenii care vor să ni se alăture sau să ne ajute”, declară Vlad Voiculescu, subliniind că nu a existat niciodată intenţia de a se ascunde de public, ci de ” caracatiţa PSDALDE-ului, coaliţie ticsită de foşti şi actuali securişti, continuatoare a PCR”.

 “Nu ne-am pus niciodată problema şi nici nu ne-o vom pune de acum încolo să întocmim dosare de cadre pentru oamenii care vor să ni se alăture sau să ne ajute. Nu putem reactiva principiul “originilor sănătoase”. Nu putem şi nici nu ne dorim să verificăm familiile oamenilor care vin alături de noi, oameni cărora nu le vom imputa niciodată fapte sau opţiunile părinţilor, fraţilor, surorilor, unchilor, mătuşilor sau bunicilor. În concluzie, nu am ştiut cine sunt părinţii avocaţilor care ne-au ajutat să fondăm partidul pentru că nu avem obiceiul să facem dosare. Aceste practici sunt mai degrabă stilul celor care au făcut “dezvăluirile”. nu ne-am ascuns niciodată de public. Am fost obligaţi să ne ascundem de caracatiţa PSDALDE-ului, coaliţie ticsită de foşti şi actuali securişti, continuatoare a PCR”, afirmă Vlad Voiculescu într-o postare pe Facebook.

El îşi justifică postarea spunând că a primit mesaje că nu au clarificat pe de-a întregul “presupusele acuze”.

Vlad Voiculescu relatează că, în martie 2018, împreună cu Dacian Cioloş, Dragos Pislaru , Anca Dragu, Dragos Tudorache, Alin Cristian Mituta, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu, Oana-Maria Bogdan, a depus actele pentru înfiinţarea unui nou partid, totul fiind public şi fiind organizată şi o conferinţă de presă.

“De aici au urmat 9 luni în care nu am fost lăsaţi să înfiinţăm partidul prin tot felul de întârzieri fără nicio bază şi cu largul concurs al instituţiilor controlate de vechile partide cărora nu le pica deloc bine o forţă politică nouă. În luna septembrie am observat că lucrurile devin grave şi că riscăm să nu avem partid pentru a putea participa la alegerile din următoarele luni, a trebuit să căutam variante alternative. Statul capturat de vechii politicieni ne-a forţat să facem un alt partid, în secret, care să nu dea de bănuit că are legătură cu noi. Noua formaţiune odată ce nu mai avea numele noastre legate de ea, a putut fi înfiinţată în doar 2 luni”, scrie Voiculescu, precizând că noul partid a fost înfiinţat de trei tineri avocaţi, “oameni cu CV-uri serioase în domeniul privat, care erau copii la revoluţie”.

Concluzia sa este că acesta este “mediul toxic din care trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să ieşim şi n-o putem face decât împreună”

“Nu va fi uşor şi ştiam asta de la început dar cu cât suntem mai mulţi şi mai uniţi devine mai uşor. Hai alături de noi! Orice om în PLUS îi sperie şi mai tare”, conchide fostul ministru.

Istoricul Marius Oprea susţine că partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, a fost înfiinţat de cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners”, fondată de Alexandru Iordache, despre care spune că a fost maior de Securitate şi coordonatorul anchetei penale împotriva sa, în 1988. Dacian Cioloş a reacţionat, afirmând că asocierea numelui său cu oameni pe care nu îi cunoaşte este „un lucru mizerabil“.

„În mod ironic, „jurnalistul” care semnează atacul de astăzi are acelaşi nume de familie ca unul dintre cei mai controversaţi oameni politici din România. Având în vedere cât de mulţi români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate „demonstra” că există cel puţin o legătură între oricare dintre noi şi Securitate. Scopul meu nu este să sap după mizerii şi să produc scandal pentru a ajunge în atenţia publicului. Scopul meu este să ajut, cu tot ceea ce pot, să avem o Românie mai bună”, a scris fostul premier, remarca sa provocând critici pe reţelele sociale.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă