19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăVom pierde portofoliul Transporturi în UE dacă Dăncilă tratează ca la tarabă...

Vom pierde portofoliul Transporturi în UE dacă Dăncilă tratează ca la tarabă funcția de Comisar

„Trebuie să o spunem foarte clar: ne aflăm într-un moment dificil în ceea ce privește desemnarea comisarului nostru european. După telenovela cu banii împrumutați și cu apartamentele Rovanei Plumb, riscăm să distrugem totul. Vreau să mai explic o dată, poate înțelege și Viorica Dăncilă: România a primit un portofoliu foarte important în Comisia Europeană, cel al Transporturilor. L-a primit România, nu Guvernul PSD, nu doamna Dăncilă pe persoană fizică. Repartizarea acestui portofoliu n-a fost o întâmplare și nici un cadou pentru un guvern care s-a situat mereu pe poziții antieuropene. Un rol important l-a avut votul românilor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, când au trimis la Bruxelles mulți oameni competenți, oameni care cred în valorile Uniunii Europene”, a scris Dacian Cioloș, marți, pe Facebook.

 Liderul PLUS a mai afirmat că Viorica Dăncilă nu a ținut cont de condițiile pe care i le-a comunicat în legături că propunerea de comisia european, continuă Știripesurse: „Și, dacă tot a spus Viorica Dăncilă că am relații și influență ca lider al unui grup politic important din Parlamentul European, atrag atenția în modul cel mai serios că noi, românii, putem păstra portofoliul Transporturilor din Comisia Europeană numai dacă vom face o nominalizare rezonabilă. Dacă vom propune un om competent, dedicat valorilor europene și integru. Condiții pe care i le-am spus încă de la început Vioricăi Dăncilă și de care nu a ținut cont”, a completat Cioloș.

Acesta avertizează că în cazul în care premierul și PSD se vor juca în continuare cu nominalizarea comisarului european, atunci România riscă să piardă portofoliul transporturi.

„În cazul în care Dăncilă și PSD vor continua să se joace de-a nominalizarea, în cazul în care vor crede și pe viitor că postul de comisar european poate fi tranzacționat ca la tarabă în interiorul PSD, România riscă să piardă portofoliul Transporturi”, a conchis Dacian Cioloș.

Viorica Dăncilă a afirmat că opoziția a făcut un lobby negativ care a dus la respingerea Rovanei Plumb de către Comisia JURI, precizând că președintele Comisiei juridice este în grupul Renew Europe. Premierul a spus că Dacian Cioloș ar trebui întrebat ce demersuri a avut în acest sens.

Șeful Executivului a adăugat că va propune o nouă persoană pentru funcția de comisar european, după ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb pentru această poziție, spunând că se află în conflict de interese.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă