Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vosganian cere o evaluare obiectivă a modului în care funcționat Justiția în ultimii ani

Vosganian cere o evaluare obiectivă a modului în care funcționat Justiția în ultimii ani

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, marţi, că trebuie să existe „o evaluare obiectivă” asupra modului în care „a funcţionat” Justiţia în ultimii ani, informează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

„Trebuie să existe o evaluare obiectivă asupra modului în care a funcţionat Justiţia în ultimii ani. E important să se evalueze tot ce s-a întâmplat în anii în care binomul SRI - DNA a funcţionat. Toate interceptările excesive, toate abuzurile celor care răstălmăceau şi fabricau dovezi, care hărţuiau cu anii în anchete oameni nevinovaţi s-au bucurat de protecţia celor doi preşedinţi ai ţării Băsescu şi Iohannis, de susţinerea necondiţionată, chiar de elogiul pe care l-au făcut unele partide politice, au fost încurajate de o inexplicabilă susţinere din străinătate şi de un anumit curent de opinie în plan internaţional, creat de unele personaje cu legături la Bucureşti. Cei responsabili de toate aceste abuzuri şi-au făcut de cap crezând că nimeni nu o să îi tragă vreodată la răspundere. De aceea, s-au dat peste trei sute de mii de mandate de supraveghere, de aceea s-au dat aproape treizeci de mii de mandate de siguranţă naţională, în condiţiile în care doar câteva persoane au fost condamnate pentru că ar fi ameninţat siguranţa naţională”, a afirmat Vosganian, potrivit unui comunicat de presă transmis Agerpres.

El a susţinut că n-ar fi fost posibile aceste lucruri „dacă oameni politici precum cei de la PNL, USR, de la PMP, din camarila preşedinţilor Băsescu şi Iohannis n-ar fi elogiat necondiţionat toate aceste fapte”.

„După informaţiile apărute despre interceptarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui o acţiune responsabilă, de amploare. Trebuie văzut cine a cerut mandatele de supraveghere, care judecător le-a dat fără să se întrebe de ce, care procuror le-a cerut fără să existe o justificare reală. Întrebarea e cine va face lucrurile acestea, pentru că cei care le fac trebuie să fie necontaminaţi de sistem, complet în afara oricărei presiuni. Va fi foarte greu să găsim în România astfel de oameni. Dar putem încerca”, a adăugat Vosganian, citat în comunicat.

Comentarii

loading...