10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăVosganian critică protestele anticorupție

Vosganian critică protestele anticorupție

„Am participat la numeroase mitinguri în anii ’90. Protestam împotriva unor alegeri incorecte şi a ascensiunii nelegitime a Frontului Salvării Naţionale. Protestele noastre erau promonarhice, antiprezidenţiale, antiguvernamentale”, a scris deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Parlamentarul a mai spus că la mitingurile la care participa în acea perioadă oamenii nu se întreceau în „obscenităţi”, nu ameninţau cu moartea şi nu aduceau „copiii să joace şotron pe feţe de oameni”.

„Noi nu ne-am întrecut în obcenităţi, nu am proferat ameninţări cu moartea, nu am aruncat cu pietre în oamenii de ordine şi cu cutii de vopsea în sedii de partid, nu ne-am adus copiii să joace şotron pe feţe de oameni şi să asculte tot felul de blestemăţii strigate de părinţii lor, nu am cântat cântece despre puşti Kalaşnikov şi cocktailuri Molotov, nu am urinat pe gardurile partidelor”, a mai scris deputatul ALDE.

Varujan Vosganian susţine că toate aceste lucruri nu aveau loc „pentru că Regele nostru, Corneliu Coposu, Ion Raţiu, Radu Câmpeanu şi ceilalţi lideri politici şi civici ai vremii nu ne-ar fi permis” – cu atât mai puţin n-ar fi încurajat drept „rafinamente sublime”, „libertăţi de expresie” şi „angajamente civice” – asemenea gesturi.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă