Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vot până la miezul nopții la prezidențiale

Vot până la miezul nopții la prezidențiale

Vot până la miezul nopții la prezidențiale

Prelungirea votului până la miezul nopții este valabilă și pentru secțiile din țară, nu doar pentru cele din diaspora, așa cum prevedea varianta inițială a legii electorale.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, în calitate de for decizional cu 228 ”pentru”şi unul ”împotrivă” proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală.

Românii din afara ţării vor putea vota la alegerile prezidenţiale pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă şi duminică. De asemenea, în diaspora, la ora 21,00, când se închid secţiile, alegătorii care se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care stau la rând pot să îşi exercite în continuare dreptul de vot. Un membru al biroului electoral al secţiei de votare, desemnat de preşedintele acestuia, verifică la ora 21,00 dacă în afara localului de vot se află alegători care aşteaptă şi stabileşte ordinea în care aceştia au acces în sală. Alegătorii aflaţi la rând îşi pot exercita dreptul de vot până la maximum ora 23,59. Conform preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, procedura privind prelungirea timpului de vot până la maximum ora 23,59 se va aplica şi în secţiile de vot din ţară.

O altă modificare vizează introducerea votului prin corespondenţă şi pentru alegerile prezidenţiale. La propunerea AEP, a fost introdusă modificarea legislaţiei, astfel încât finanţarea campaniilor electorale să poată fi făcută din bugetul partidelor politice. În prezent, doar candidaţii îşi pot finanţa campania electorală, banii fiind apoi rambursaţi.

Legea va ajunge la preşedintele României pentru promulgare.

 

Comentarii

loading...