8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă: ”Iohannis este absent, așa cum a fost absent în cei 5...

Dăncilă: ”Iohannis este absent, așa cum a fost absent în cei 5 ani de la Cotroceni”

Dăncilă a organizat, vineri seara, o nouă conferință de presă, una la care l-a invitat și pe Klaus Iohannis. Dăncilă a spus că dacă acesta ar fi fost prezent, i-ar fi dat trei daruri, pe care i le-a lăsat pe un pupitru alăturat, pe care era trecut numele președintelui.

”Aceasta ar fi trebuit să fie confruntarea dintre cei 2 candidați. Klaus Iohannis este absent, așa cum a fost absent în cei 5 ani de la Cotroceni. Dacă ar fi fost aici, i-aș fi făcut 3 daruri: tricolorul României, ca să fie un bun român și să își apere țara, al doilea, Constituția României, e legea fundamentală pe care trebuie să o respectăm toți și pe care a călcat-o în picioare. Al treilea este Biblia, pentru că un om cu credință în Dumnezeu adună oamenii, îi unește, nu

Dăncilă, a lansat un ultim mesaj de campanie către toate categoriile de români. Viorica Dăncilă a spus că ea crede în Dumnezeu, în familie și în poporul român.

”Pentru cei nehotărâți, care știu că sunt foarte mulți: dragi români, vă cer încrederea pentru un mandat de muncă. Zi de zi, oră de oră am arătat că nu fug de responsabilități. Este pentru tinerii pe care îi rog să îmi dea o șansă să construim România împreună.

Pentru medici și profesori le spun că împreună vom aduce cele două domenii la nivelul pe care și-l doresc. Pentru pensionari, care știu cât respect le port, că sunt un om care le respectă drepturile, știu că îi voi respecta și ajuta mereu. Pentru femei și pentru mame, alături de care am fost întotdeauna și le voi sprijini necondiționat.

Pentru antreprenori: îi voi sprijini să își ducă proiectele la capăt și să intre pe piețele internaționale

Pentru românii din diaspora și pentru familiile lor de acasă: vreau să le spun că nu este suficient să le spunem să vină acasă, ci trebuie să generăm condițiile necesare pentru a reveni.

Dragi români, alegeți să-i judecați pe cei care vă cer votul în funcție de ceea ce au făcut pentru dumneavoastră în acești ani. Nu am aroganța să vă promit că voi fi președintele ideal, dar vă promit că voi munci mai mult

Eu cred în 3 lucruri: cred în familia, cred în Dumnezeu, nu-mi este frică decât de Dumnezeu și de faptul că-i voi dezamăgi pe români și cred în poporul român și în țara noastră, îmi iubesc țara și îmi iubesc poporul.”, a spus Viorica Dăncilă.

Iohannis este la Bacău

Deși PNL a anunțat că Iohannis nu va da curs invitației, acesta aflându-se, de altfel, la Bacău, echipa de campanie a PSD se pregătește pentru dezbatere, scrie Mediafax. La Palatul Parlamentului au fost amplasate două pupitre în spatele cărora scrie numele candidaților, respectiv Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, anunţă că va fi prezentă, vineri, la ora 20, la Palatul Parlamentului pentru dezbaterea cu Klaus Iohannis, însă dacă acesta “îşi menţine refuzul” de a participa, ea va transmite un mesaj către români, la finalul campaniei electorale.

 “Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, invită reprezentanţii mass-media la Palatul Parlamentului în seara zilei de vineri, 22 noiembrie 2019. Viorica Dăncilă va fi prezentă la ora 20 în sala Spiru Haret, nivelul P, pentru o dezbatere cu reprezentantul PNL Klaus Iohannis, contracandidatul ei în alegerile prezidenţiale”, a anunţat PSD.
 
Reprezentanţii partidului precizează că vineri Viorica Dăncilă l-a contactat personal pe Klaus Iohannis, reînnoind propunerea PSD pentru o dezbatere faţă în faţă înaintea alegerilor din 24 noiembrie. 
 
“În condiţiile în care Klaus Iohannis îşi menţine refuzul de a participa la dezbatere, Viorica Dăncilă va transmite, aşa cum a promis, un mesaj către români la finalul campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale”, arată PSD.
 
Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă se adresează, într-o scrisoare deschisă, românilor, jurnaliştilor, formatorilor de opinie, lansând un apel public pentru a-l chema pe contracandidatul său Klaus Iohannis la o dezbatere începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului. Ea îl acuză din nou pe preşedinte că fuge de întrebări şi anunţă că echipa sa de campanie încearcă să contacteze staff-ul lui Iohannis.
 
Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă, referitor la dezbaterea solicitată vineri de liderul PSD, Viorica Dăncilă, că preşedintele Klaus Iohannis se află la Bacău, “la o dezbatere deschisă cu cetăţenii”. “Deci nu cred că se supără cineva că nu va da curs invitaţiei de a se întâlni cu dumneavoastră la Parlament. Şi să vă spun eu ce este “DE NEACCEPTAT”. Frica PSD de a se întâlni cu electoratul, de a cere direct cetăţenilor să meargă la vot!”, spune Gorghiu, care întreabă: “Nu mai bine ar ieşi cei de la PSD puţin pe stradă, să mai simtă ce gândesc oamenii?”.

 

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă