Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

William Barr, după întâlnirea cu Iohannis: România, ,,cel mai de încredere aliat al SUA''

Presedintele Klaus Iohannis a avut, marti, o întrevedere cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr.

Andreea Andrei 0 comentarii

Întâlnirea a avut loc în contextul participării la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat aprecierea pentru substanța și dinamica Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și SUA, care a devenit tot mai puternic în ultimii ani, reiterând angajamentul consecvent al României și al său personal pentru aprofundarea acestuia pe toate dimensiunile: politică, de apărare și securitate, dar și în domeniul cooperării juridice și al statului de drept, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială. 

Șeful statului a subliniat, totodată, necesitatea ca și cooperarea în domeniul economic să ajungă la același nivel de excelență.

,,Președintele României a evocat recentul vot pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul pe teme legate de justiție, care a demonstrat că cetățenii români sunt profund atașați de valorile democratice și înțeleg importanța unui sistem de justiție independent și eficient, fără de care nu poate exista o democrație funcțională'', conform sursei citate. 

Oficialul american a exprimat aprecierea deosebită pentru soliditatea Parteneriatului Strategic cu România, care este cel mai de încredere aliat al SUA din regiune, relațiile bilaterale fiind foarte apropiate.

Procurorul General al SUA a evidențiat importanța ca țara noastră să rămână un aliat predictibil, stabil și responsabil, care respectă şi promovează valorile democratice și statul de drept.

În acest context, William Barr a exprimat aprecierea şi sprijinul puternic ale Statelor Unite ale Americii pentru poziția fermă și eforturile puternice ale președintelui Klaus Iohannis în susținerea statului de drept, combaterea corupției și consolidarea unui sistem judiciar independent, corect și transparent, în beneficiul cetățenilor, mai informează Administrația Prezidențială. 

Comentarii

loading...