Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ziua Z, pentru Adina Vălean. Trece, sau nu trece, de audierile din Parlamentul European?

Ziua Z, pentru Adina Vălean. Trece, sau nu trece, de audierile din Parlamentul European?

După încercările eșuate, și refuzate, ale guvernului Dăncilă, de a propune comisar european, Ludovic Orban a trimis-o pe Adina Vălean în fața Parlamentului European să îi convingă că România este capabilă să managerieze portofoliul Transporturilor.

Rl online 0 comentarii

Europarlamentarul Adina Vălean, nominalizată pentru postul de comisar european, este audiată joi, în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.


Conferinţa preşedinţilor (Preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice) a decis vineri ca audierile celor trei noi comisari desemnaţi - Oliver Várhelyi (Ungaria), Adina Vălean (România) şi Thierry Breton (Franţa) - să aibă loc pe 14 noiembrie.

Audierile încep la ora locală 11.00. Audierea Adinei Vălean este programată între orele 14:00 şi 17:00.

Fiecare audiere durează trei ore. Comisarul desemnat face o prezentare introductivă de 15 minute, urmată de întrebări din partea deputaţilor. În total, vor fi 25 de întrebări.

Audierile sunt urmate de şedinţe în care preşedintele şi reprezentanţii grupurilor politice (coordonatori) din diferite comisii parlamentare vor evalua comisarii desemnaţi.

Conferinţa preşedinţilor de comisie va evalua rezultatul audierilor în seara de 14 noiembrie şi va transmite concluziile sale Conferinţei preşedinţilor. Aceasta va face o ultimă evaluare şi va decide încheierea audierilor în şedinţa sa din 21 noiembrie.

După încheierea audierilor, preşedintele ales al Comisiei, Ursula von der Leyen, va prezenta întregul colegiu al comisarilor desemnaţi şi programul Comisiei în cadrul sesiunii plenare a PE.

Comisia va fi aleasă cu majoritatea voturilor exprimate în plenară, prin apel nominal. Votul este programat pentru 27 noiembrie.

Vălean a fost audiată marţi de către comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României.

”Am primit undă verde de la Parlamentul României cu 25 de voturi «pentru», trei abţineri şi niciun vot împotrivă. Tot azi, în Parlamentul European, Comisia JURI a validat candidatura mea în unanimitate”, a scris Adina Vălean marţi, pe Facebook.

Guvernul i-a nominalizat pentru postul de comisar european pe europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.  În aceeaşi zi, preşedintele CE Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea europarlamentarului PNL Adina Vălean pentru postul de comisar european din partea României.

Comentarii

loading...