20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătate"1 iunie este primul pas ca să ne întoarcem la normalitate", anunță...

“1 iunie este primul pas ca să ne întoarcem la normalitate”, anunță premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat că “1 iunie este primul pas pe care-l văd ca să ne întoarcem la normalitate”.

Șeful Guvernului a făcut acest anunț luni, 5 aprilie, la sediul Guvernului. El a precizat că data de 1 iunie nu va reprezenta totuși o “deschidere sută la sută”, adică nu va însemna o revenire totală la situația de dinainte de pandemie, dar fi un pas spre reducerea restricțiilor. 

Pentru a pregăti atenuarea acestor restricții va funcționa un comitet interministerial care va fi condus chiar de premierul Cîțu.

Șeful Guvernului nu a dezvăluit ce reglementări noi ar putea fi introduse de la 1 iunie 2021 dar a precizat că, în mod cert, românii nu vor avea nevoie de un certificat de vaccinare anti – Covid pentru a călători în interiorul țării – deci își vor putea efectua fără probleme concediile în România.

Anunțul optimist al premierului semnifică o schimbare de abordare față de declarațiile de până acum ale oficialilor de la București. De exemplu, acum două săptămâni, vicepremierul Dan Barna se declara extrem de îngrijorat de modul cum evoluează pandemia.

“Vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem. Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot”, explica vicepremierul Dan Barna într-o emisiune a postului național de televiziune, TVR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă