20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătate10 alimente bogate în antioxidanţi şi modurile prin care să le introduci...

10 alimente bogate în antioxidanţi şi modurile prin care să le introduci în dieta ta

De asemenea, sistemul imunitar are de profitat de pe urma antioxidanţilor, iar organismul este mai pregătit în faţa potenţialelor infecţii şi chiar a cancerului.

Descoperă 10 alimente care îţi asigură aportul necesar de antioxidanţi şi vezi cum să le consumi mai des

1. Ciocolata neagră

Renunţă la ciocolata cu lapte din comerţ şi orientează-te către cea neagră, care are mai mult cacao, mai multe minerale şi mai mulţi antioxidanţi. Acest aliment te va ajuta, de asemenea, să reduci nivelul inflamaţiei din corp şi să ai un risc mai scăzut de a dezvolta afectiuni cardiace. Cel mai sănătos mod de a consuma ciocolata neagră este în prima parte a zilei, eventual la micul dejun, alături de cereale şi fructe.

2. Ceaiul alb

Nu mai este un secret pentru nimeni că ceaiul are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii. O variantă pe care o poţi integra mai des în dieta ta este ceaiul alb, care este bogat în polifenoli, cu rol antioxidant. Îl poţi bea cald sau rece, în orice moment al zilei.

3. Afinele

Acestea sunt fructele cu componenta cea mai bogată în elemente antioxidative. Ele ajută la amânarea degradării creierului. În plus, consumul regulat de afine te ajută să previi efectele factorilor de risc asupra sistemului cardiac, scade nivelul de colesterol, dar şi presiunea arterială.

4. Căpşunile

Bogate în vitamina C şi antioxidanţi, ele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe şi pot fi savurate ca desert, însă nu trebuie să consumi o cantitate exagerată. Asemenea altor alimente ce conţin antocianine, te vor ajuta să-ţi menţii inima sănătoasă şi nivelul normal de colesterol.

5. Anghinare

Chiar şi cei care nu sunt mari consumatori de legume des pot aprecia gustul anghinarei. Pe lângă conţinutul ridicat de antioxidanţi, aceasta are proprietăţi anti-inflamatorii. Poate fi pregătită prin fierbere, coaptă sau pe grătar.

6. Varza roşie

Salatele realizate din acest aliment au calităţi antioxidante, sunt bogate în vitamina C, K şi A şi combat inflamaţia din corp. Aşadar, dacă adaugi la meniul tău şi preparate din varză roşie, vei dobândi un sistem imunitar mai puternic, o piele mai fermă şi un sistem cardiac mai sănătos. O poţi consuma fiartă sau călită.

7. Sfecla

Această rădăcinoasă reprezintă o sursă importantă de nutrienţi variaţi. Conţine antioxidanţi, fibre, potasiu, fier şi alte elemente benefice, care ajută la buna funcţionare a tractului digestiv, la prevenirea osteoartritei şi la reducerea inflamaţiei.

8. Spanacul

Deşi are foarte puţine calorii, este bogat în nutrienţi şi componente benefice, precum vitaminele, mineralele şi antioxidanţii. Conţine luteină şi zeaxantină, despre care se presupune că protejează ochii de efectele dăunătoare ale razelor UV. Este delicios ca garnitură sau salată.

9. Nucile pecan

Pe lângă efectele antioxidative, acestea sunt o sursă importantă de grăsimi sănătoase şi minerale. Dat fiind că au un aport caloric înalt, ele trebuie consumate în cantităţi mici. Pot fi adăugate în salate sau la micul dejun, alături de iaurt, cereale şi fructe.

10. Kale

Se numără printre verdeţurile cele mai nutritive, fiind înrudită cu broccoli şi conopida. Este bogată în vitamina A, K şi C, antioxidanţi şi calciu, contribuind la menţinerea sănătăţii sistemului osos. La fel ca spanacul, reprezintă o garnitură gustoasă.

Aşadar, nu ezita să consumi aceste alimente benefice organismului, iar proprietăţile lor te vor ajuta să amâni procesele de îmbătrânire a celulelor din corpul tău.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă