Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

211 tone deșeuri periculoase găsite în ultimele trei săptămâni

211 tone deșeuri periculoase găsite în ultimele trei săptămâni

Controalele făcute de polițiști la unitățile de colectare a deșeurilor medicale au scos la iveală grave abateri. 17 persoane sunt cercetate penal.

Petronel Tudor 0 comentarii

”În perioada 9 iunie – 1 iulie a.c., Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din Inspectoratul General al Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul aferent al deşeurilor periculoase provenite din activităţile medicale, în mod deosebit ale celor din obiectivele sanitare care gestionează limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent la producătorii de deşeuri, pe două paliere, atât de la generator spre incinerator/eliminator, cât şi în zona de neutralizare/incinerare/eliminare.”, a transmis Poliţia Română.

282 de controale şi verificări au fost făcute la unităţile sanitare şi la agenţii economici care efectuează operaţiuni în domeniul managementului deşeurilor periculoase infestate cu virusul SARS-CoV-2. În cadrul activităţilor, poliţiştii au indisponibilizat 211.652 de kilograme de deşeuri periculoase provenite din colectarea de către diferiţi agenţi economici de la unităţile sanitare care asigură asistenţa medicală a pacienţilor testaţi pozitiv.

”În urma acţiunilor, deşeurile medicale au fost distruse şi eliminate în condiţii de siguranţă, pentru sănătatea publică, iar ulterior, a fost dispusă sancţionarea administrativă a operatorilor economici, precum şi închiderea temporară a activităţii unui incinerator. Astfel s-a reuşit evitarea infestării ulterioare cu virusul SARS-CoV-2 prin nedistrugerea şi neeliminarea deşeurilor, cu respectarea procedurilor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a mai transmis Poliţia Română.

Au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 454.800 lei şi 40 avertismente, iar polițiștii au constatat 8 infracțiuni și au deschis dosare penale în care sunt cercetate 17 persoane.

Ampla acțiune de control s-a desfăşurat în cooperare cu Garda Naţională de Mediu şi Inspecţia Sanitară de Stat, după ce în presă au apărut informații că procedura de colectare și neutralizare a deșeurilor medicale nu se respectă.

Comentarii

loading...