15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătate5 beneficii importante ale uleiului esențial de tămâie

5 beneficii importante ale uleiului esențial de tămâie

Acesta are o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate dar și pentru frumusețe, având rol dezinfectant dar și alte funcții foarte benefice pentru organismul uman. Iar despre toate acestea vom vorbi și noi în acest articol.

Un ulei esential de tamaie bun nu are numai rol cosmetic, ci totodată este folosit deseori și în plan medical. De aceea, împreună cu echipa de la BioBoom.ro ne-am propus să vorbim despre 5 dintre cele mai importante beneficii ale uleiului esențial de tămâie.

Astfel, dacă dorești să te convingi și tu că uleiul esențial de tămâie nu ar trebui să îți lipsească din casă, aceste 5 beneficii te vor face să îl comanzi imediat. Iată care sunt acestea:

Este un aliat puternic al sistemului imunitar
Unul dintre cele mai importante motive pentru a folosi mai des uleiul esențial de tămâie este faptul că ajută sistemul imunitar să facă față provocărilor de zi cu zi. Are proprietăți antiseptice, așa că este un foarte bun dezinfectant, eliminând germenii cu ușurință. Îl poți aplica direct pe răni, atât interne cât și externe, fiind astfel de mare ajutor pe tot parcursul anului.

Te protejează de tetanos și totodată previne dezvoltarea infecțiilor.

Combate stresul
Uleiul esențial de tămâie este apreciat și datorită faptului că are beneficii importante împotriva stresului.

Are rol sedativ, așa că îți va crea o plăcută stare de liniște interioară, te va relaxa și te va face să te simți mai bine în pielea ta. Poți scăpa foarte ușor de stări deloc ok precum anxietatea, stresul sau nervii, relaxându-te atunci când ai mai multă nevoie.

Iar pentru a te bucura de toate aceste beneficii nu trebuie decât să folosești puțin ulei esențial de tămâie într-un difuzor special pentru uleiuri esențiale sau să îl difuzezi cu ajutorul unui vaporizator.

Pe lângă efectul plăcut de relaxare, te vei mai putea bucura totodată și de o respirație mai sănătoasă și de reducerea tensiunii arteriale.

Benefic pentru digestie
O sănătate tun necesită o digestie cât mai bună, iar uleiul esențial de tămâie poate fi folosit pentru remedierea problemelor de digestie. Nu are efecte adverse și este totodată un tratament natural cu ajutorul căruia poți stimula sistemul digestiv.

Astfel, sucurile gastrice din stomac vor fi beneficia de un proces de secreție mult mai accelerat și totodată mișcarea peristaltică va fi stimulată.

Gazele sunt eliminate mult mai ușor din organism cu ajutorul acestui ulei, scăpând astfel de atât de neplăcutele dureri de stomac și de dispoziția proastă pe care acumularea de gaze o poate crea.

Ține bătrânețea departe
Uleiul esențial de tămâie este folosit adesea de către persoanele care nu își doresc să îmbătrânească prea devreme, ci chiar să țină bătrânețea cât mai departe. Ei bine, efectele acestui ulei le ajută să obțină ceea ce și-au propus!

Iar asta deoarece are efectul de grăbire a procesului de regenerare a celulelor sănătoase, țesuturile sunt protejate, la fel și celulele.

Ajută la îndepărtarea petelor solare, elimină ridurile și totodată are efect de tonifiere a pielii.

Bun pentru memorie
Uleiul de tămâie se mai remarcă și prin capacitatea sa uimitoare de îmbunătățire a memoriei. Beneficiile acestui ulei pentru memorie au fost dovedite în urma unor experimente, ale căror concluzii au fost acelea că ajută creierul să aibă o activitate mai intensă și totodată memoria a fost îmbunătățită.

Te-am convins că merită să încerci și tu uleiul esențial de tămâie? Îl poți cumpăra acum de pe BioBoom.ro la cel mai bun preț!

 

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă