15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătate6 uleiuri esențiale de uz intern binefăcătoare

6 uleiuri esențiale de uz intern binefăcătoare

Uleiurile esențiale sunt foarte puternice și concentrate, fiind deseori o soluție ideală pentru tratarea multor afecțiuni într-un mod natural. Chiar dacă expresia de aromaterapie a devenit faimoasă de doar 15-20 de ani; în Egiptul antic, era metoda ce mai folosită și cunoscută pentru tratarea nenumeroaselor afecțiuni. Aromaterapia face parte din fitoterapie, tratamentul cu preparate din plante medicinale. Înseamnă folosirea și combinarea extractelor din plante, cu alte cuvinte uleiuri esențiale din plante pentru calmarea inflamațiiilor, îmbolnăvirilor căilor respiratorii, tulburări digestive și a sistemului nervos etc. Uleiurile esențiale conțin principii active din planta din care au fost extrase, având un efect puternic și rapid.

În acest articol vor fi prezentate 6 uleiuri esențiale pentru uz intern cu ajutorul cărora poți evita folosirea medicamentelor.

Uleiul esențial de mentă poate avea nenumărate beneficii, începând de la ameliorarea durerilor, digestiei și alergiilor, până la stimularea nivelului de energie. Uleiul esențial de mentă are efecte de: stimulent digestiv, antiemetic, antidiareic, antispastic, carminativ, antiinfectios, antiinflamator, coleretic-colagog, decongestionant, expectorant, analgezic, antipruriginos, alungă insectele.

Uleiul esențial de scorțișoară este specific datorită antioxidanților, care se regăesc într-o concentrație mai mare. Este esențial pentru o bună circulație a sângelui, dilatând venele și stabilizând glicemia. Ajută la o bună funcționare a inimii.

Uleiul esențial de eucalipt este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru dureri de gât, tuse, alergii și dureri de cap. Uleiul esențial de eucalipt conține antioxidanți, are efecte antiinflamatorii și de reducere a durerilor. Este prietenul tău de nădejde în timpul unei răceli.

Uleiul esențial de rozmarin este cunoscut pentru calitatea de îmbunătățire a memoriei. Este cel mai bun tonic nervos natural, ne creează o stare de alertă, vom fi mai atenți și activi în cursul zilei.

Uleiul esențial de cuișoare este un antiinflamator natural ce reduce durerile de dinți. Dizolvat și pulverizat pe acnee reduce inflamația și accelerează procesul de vindecare.

Uleiul esențial de lavandă poate avea nenumarate beneficii, începând de la ameliorarea durerilor, digestiei și alergiilor, până la stimularea nivelului de energie.

Uleiul esențial de tea tree are propritetăți antimicrobiene, antiseptice, antivirale, bactericide, cicatrizante, expectorante, fungicide, insecticide, sudorifice și imuno-stimulante.

Uleiurile se administrează în funcție de tipul de ulei câte 3-5 sau 1-3 picături de 3 ori pe zi amestecate cu o linguriță de miere (sau pe o bucățică de pâine, în cazul persoanelor diabetice). Se administrează timp de 7-14 zile. Descoperă și tu uleiurile esențiale de uz intern și convinge-te de proprietățile lor binefăcătoare!

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă