A șasea tranșă de vaccinuri ajunge azi în România

A șasea tranșă de vaccinuri ajunge azi în România

Luni, 92.430 de doze de vaccinuri Pfizer/BioNTech vor sosi în țară, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Transportul către centrele de stocare va fi asigurat de către firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile vor fi transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, potrivit unui comunicat de presă al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).
Cea de a a șasea tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech va fi distribuită în Centrele Regionale de Distribuție, după cum urmează: Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze; Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze; Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze; Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze; Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze; Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze; Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.
În centrele de vaccinare urmează să fie utilizate atât dozele recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi cele din tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Următoarea tranşă de vaccin era programată să fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, ieri așteptându-se confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.
Cea de a doua etapă a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, a debutat în data de 15 ianuarie. În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi urmează să crească numărul de doze în jurul datei de 15 februarie, anunță CNCAV.
În paralele, autoritățile sanitare avertizează asupra faptului că vaccinarea nu trebuie să fie sinonimă cu renunțarea la măsurile individuale de protecție anti coronavirus. Ministerul Sănătăţii a transmis o informare cu privire la faptul că, şi după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID, este recomandată purtarea măştii de protecţie şi respectarea regulilor de distanţare socială în comunitate.
Astfel, potrivit Ministerului Sănătății, nu se cunoaşte încă gradul de eficacitate a celor două vaccinuri împotriva infecţiilor asimptomatice cu coronavirus şi nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului şi care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul şi, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată.

Citește totul despre:

#vaccinuri #covid

Comentarii

loading...