13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateAdolescenţii care consumă canabis prezintă un risc mai ridicat la depresie

Adolescenţii care consumă canabis prezintă un risc mai ridicat la depresie

Circa 7% din cazurile de depresie la adolescenţi ar putea fi evitate dacă utilizarea canabisului ar fi eliminată, potrivit unei analize a datelor privind bolile mintale în rândul tinerilor din Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, care au consumat canabis în adolescenţă, relatează Reuters.

“Deşi dimensiunea efectelor negative ale canabisului poate varia….şi nu este posibil să se prevadă riscul exact pentru fiecare adolescent, utilizarea la scară largă a canabisului în rândul tinerei generaţii reprezintă o problemă importantă de sănătate publică”, a spus profesorul de psihiatrie Andrea Cipriani, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, care a condus studiul.

Canabisul este cel mai frecvent utilizat drog recreaţional de către adolescenţii din întreaga lume. În Canada, mai mult de 20% dintre adolescenţi cu vârste între 15-19 ani afirmă că au folosit canabis în ultimul an. În Anglia, aproximativ 4% dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani afirmă că au folosit canabis în ultima lună.

Potrivit cercetătorilor, rezultatele studiului sugerează că, în cazul în care utilizarea canabisului ar fi eliminată, ar exista aproximativ 400.000 mai puţine cazuri de depresie în rândul persoanelor cu vârste între 18 şi 34 de ani în Statele Unite, cu 25.000 mai puţine în Canada şi cu circa 60.000 mai puţine în Marea Britanie.

“Este o mare problemă de sănătate publică şi de sănătate mintală. Adolescenţii ar trebui să fie conştienţi de acest risc”, a spus Cipriani într-o conferinţă de presă la Londra.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă