Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Agar Agar, ingredientul secret din preparatele vegetariene

Agar Agar, ingredientul secret din preparatele vegetariene

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Vegetarianismul este un mod de viata cara a castigat tot mai multi adepti. Mai simple, mai sanatoase, mai gustoase, astfel pot fi considerate preparatele obtinute din fructe si legume proaspete, conservate sau gatite. Agar agar este elementul cheie care sustine acest mod de viata fiind un produs care ajuta la obtinerea unor mancaruri obtinute 100% din ingrediente vegetale. Pentru a intelege mai bine, in randurile urmatoare vom raspunde la cateva intrebari simple:

Ce este agar agar?

De unde poate fi achizitionat?

Cum poate fi folosit?

Care sunt beneficiile utilizarii gelifiantului agar agar?

 

Ce este agar agar?
Pentru ce ce nu stiu, gelatina folosita in industria alimentara si in comert este obtinuta din oase de  vita. Daca esti unul dintre adeptii stilului de viata vegetarian, cu siguranta nu este pentru tine, insa nu trebuie sa renunti la mancaruri si prajituri preferate, pentru ca exista agar agar, un gelifiant vegetal, obtinut din alge rosii provenite marea Japoniei. 

Ingredientul a fost descoperit in urma cu 400 de ani, si de atunci este nelipsit din bucataria asiatica. Este utilizat in special pentru prepararea deserturilor si a preparatelor cu aspect gelatinos. 

Lipsit de gust, culoare si miros este elementul perfect care leaga sosuri, creme, gemuri si alte preparate culinare. Nu modifica aspectul celorlalte ingrediente insa ofera consistenta mult dorita. 

 

De unde poate fi achizitionat?
Produsul este disponibil in magazine traditionale, magazine plafar, farmacii sau din magazine online, deci poate fi achizitionat de la raft sau comandat din magazinul online Vitacaps.ro si livrat la domiciliu. Este disponibil in ambalaje inchise ermetic sub forma de pulbere sau fulgi.

 

Cum poate fi folosit agar agar?
Metoda de utilizare este asemanatoare cu cea a gelatinei clasice. Pulberea sau fulgii de agar agar trebuie dizolvate in apa calduta. Lichidul trebuie amestecat continuu pana ce granulele se dizolva in totalitate. Solutia se amesteca cu ingredientele de baza - fructe, legume, sos - si de lasa la rece. 

Pentru a beneficia de efectul maxim trebuie respectate anumite proportii, la o ceasca de lichid se utilizeaza doua linguri rase de agar agar,  sau 0.9 g de pulbere la 100 ml de lichid alcalin si 1.3 g  de pudra la 100 ml lichid cu aciditate crescuta.

 

Care sunt beneficiile utilizarii gelifiantului agar agar?
Fiind un produs obtinut din alge marine rosii vine si cu numeroase beneficii pentru sanatate. Primul dintre acestea este ca da senzatie de satietate deci te vei simti plin cu cantitati mai mici de mancare. In cazul in care vorbim de produse de tip desert, te poti bucura de aroma placuta, fara sa iti faci griji din pricina greutatii. 

In urma studiilor realizate de specialisti s-a dovedit ca pulberea si fulgi agar agar sunt compusi bogati in pectine, elemente chimice cu aport valoros pentru digestie si tranzit. preparatele ce au ca ingredient agar agar, sunt remedii eficiente pentru dureri de stomac si afectiuni de tranzit. 

Datorita versatilitatii si a proprietatilor exceptionale, agar agar este ingredient secret pentru obtinerea unor prajituri, budinci, gemuri sofisticate. Poate fi consumat in siguranta de copii, varstnici, adulti, femei insarcinate si mamici care alapteaza, este un preparat natural vegan usor de folosit.

 

 

Comentarii

loading...