12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateAi dureri de cap? Cauza poate fi poziția greșită la birou și...

Ai dureri de cap? Cauza poate fi poziția greșită la birou și scaunul folosit

De vină este nu doar poziția în sine pe care o adoptăm atunci când suntem în fața unui laptop, ci și cât de confortabil este scaunul folosit.

La ora actuală, la mare căutare sunt scaunele ergonomice, recomandate pentru că au tot felul de funcții ce ar putea ajusta confortul ocupantului. Există însă și situații când totul este folosit în scop pur comercial, așadar de unde achiziționați scaunul de birou contează la fel de mult ca și situația în sine pe care doriți să o corectați. Pe inegal.ro gasiti gama de scaune birou spre exemplu.

Care este postura corectă la birou

Spatele trebuie să fie drept, lipit de spătar. Este un alt motiv pentru care scaunele cu spătar înalt sunt preferate și cele care oferă suport lombar încât țin cont de curbura naturală a coloanei.

Coatele trebuie să fie în unghi de 90 de grade, de aceea recomandarea este a scaunelor cu mânere. Mâinile formează o linie dreaptă, așadar încheieturile nu au de suferit.

Genunchii trebuie să fie la un nivel mai jos de coapse. De asemenea, gâtul nu trebuie să fie încordat. Este una din cauzele durerilor de cap, când mușchii cervicali sunt în permanenţă tensionați.

Scaune de birou de la Inegal

Pentru cei care își caută un scaun de birou pentru spațiul amenajat acasă sau pentru spații comerciale, magazinul online inegal.ro propune o selecție de tipuri de scaune, într-un stoc divers. În ceea ce privește gama de scaune pentru acasă, stilul de amenajare este mai permisiv și pot fi alese scaune fixe sau pliabile. Nu același lucru se poate spune despre scaunele din spații comerciale, de la biroul firmelor.

Printre altele, această gamă include scaune directoriale. Producătorii au idei dintre cele mai diverse și moderne astfel încât regăsim, cel puțin la inegal.ro, o varietate de modele, elegante, nu doar ergonomice. Nu doar cele din piele sunt preferate, ci și cele tapițate, cu material textil, catifelat la atingere.

Sunt interesante și scaunele simpliste, cele cu linii drepte ce nu dispun de combinații de materiale, decupaje, ci compacte. Clasica opțiune este a scaunelor de lux, cele buretate atât la șezut, cât și la spătar, cu mânere.

Din componenţa unui astfel de scaun nu trebuie să lipsească pistonul, cel care ajută la reglarea pe înălțime, sistemul de balans, dacă doriți să aveți în vedere confortul sporit în orele îndelungi petrecute șezând.

Cot costă un scaun de birou de calitate

Prețurile pot atinge și pragul de 1000 de lei. Depinde însă ce nivel de confort permite. În ofertele de la inegal.ro regăsim și reduceri de preț, un stoc vast disponibil imediat. Prețurile sunt însă decente și pentru mai toate tipurile de buget.

Doar pățitul poate ști, spune o vorbă. Când durerile lombare, cervicale apar și acestea au legătură cu postura incorectă și cu tipul de scaun utilizat, atenția va fi mai mare pentru următoarea achiziție.
 

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă