10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateAi un dinte spart? Iată 5 moduri prin care îl poți reface

Ai un dinte spart? Iată 5 moduri prin care îl poți reface

 

Ai mușcat dintr-un aliment tare sau pur ți simplu dintele spart este rezultatul unei căzături, în timp ce te aflai pe munte? Atunci iată care sunt cele mai eficiente și rapide soluții pentru a avea din nou un zâmbet superb, pe care să îl afișezi oricând cu mândrie.

 

1. Fațete dentare din porțelan

2. Coroane dentare

3. Obturație dentară

4. Plombă

5. Implant

 

1.   Fațete dentare din porțelan
În cazul în care un dinte frontal a fost rupt în urma unui eveniment nefericit, fațetele dentare din porțelan reprezintă o soluție eficientă și estetică, a problemei tale. Fațetele sunt fâșii extrem de fine din porțelan, ce imită foarte bine forma dinților tăi, ce acoperă dintele ciobit. Cu o îngrijire adecvată, fațetele dentare din porțelan pot rezista 30-40 de ani, fără probleme.

2. Coroane dentare
Mult mai utilizate decât fațetele dentare, coroanele dentare reprezintă o soluție extrem de eficientă pentru rezolvarea estetică a problemei despre care discutam în acest articol. Această metodă este poate cea mai utilizată procedură stomatologică pentru mascarea unui dinte spart, prin aplicarea unei coroane dentare din porțelan ce acoperă în întregime dintele afectat.

3. Obturație dentară
Pentru primele două proceduri despre care am vorbit în rândurile de mai sus, era vorba despre fisuri majore, ce impuneau un implant pentru a masca întreaga suprafață afectată. Însă dacă fisura este una superficială, pacienții pot apela imediat la medicul stomatolog, iar acesta va constata faptul că o simplă obturație de canal este suficientă. Obturația de canal, la fel ce celelalte proceduri menționate anterior, se efectuează sub efectul anesteziei.

4. Plomba
Până și o banală plombă își poate dovedi utilitatea, atunci când discutăm despre tratarea unui dinte spart. Mixtura plombei poate fi realizată din rășini compozite, sau din inlay și onlay, adică plombe realizate din porțelan. La fel ca în cazul unei plombe obișnuite, medicul stomatolog va folosi o lumina specială pentru refacerea dintelui spart, prin plombarea suprafeței afectate. 

5. Implant
Implantul dentar reprezintă o procedură stomatologică ce se impune atunci când discutăm despre o fractura gravă, iar dintele natural pur și simplu nu mai poate fi salvat. Este o procedură ce pornește tot de la o anestezie, pentru că medicul stomatolog va extrage vechiul dinte, iar în locul său va aplica implantul dentar.

Dacă pur și simplu s-a întâmplat să muști dintr-o felie de pizza sau să cazi pe traseul montan, ajungându-se astfel la fracturarea unuia dintre dinții tăi frontali, nu trebuie să eziți absolut nicio secundă. Programează-te imediat la dentist, pentru a rezolva rapid această problemă delicată.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă