Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alba: Consultaţii medicale gratuite şi vaccinuri pentru moţii din zonele greu accesibile

Alba: Consultaţii medicale gratuite şi vaccinuri pentru moţii din zonele greu accesibile

Moţii din zonele cu acces deficitar la servicii de sănătate vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite şi vaccinuri, prin "Caravana Sănătăţii", care va străbate mai multe localităţi din Munţii Apuseni,informează un comunicat de presă transmis miercuri.

Rl online 0 comentarii

Potrivit sursei citate, Asociaţia Rotary Club "Floare de colţ" Abrud Câmpeni se alătură proiectului "Caravana Sănătăţii" implementat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Alba, prin care îşi propun îmbunătăţirea stării de sănătate a locuitorilor din judeţ, creşterea acoperirii vaccinale până la valorile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, îmbunătăţirea sănătăţii mamei şi copilului şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

"Derulată sub sloganul 'Sănătate pentru moţi, sănătate pentru toţi', Caravana Sănătăţii va debuta pe data de 29 august în oraşul Câmpeni, capitala simbolică a Ţării Moţilor, cu un workshop pe teme precum vaccinarea obligatorie şi sănătatea apei. Acţiuni similare vor fi derulate în mai multe localităţi din Munţii Apuseni, precum Alba Iulia, Blaj, Cugir, Sebeş, Zlatna, Aiud, Ocna Mureş, urmate apoi de campanii de vaccinare. Asociaţia Rotary Club 'Floare de colţ' Abrud Câmpeni va contribui la Caravana Sănătăţii cu Cabinetul medical mobil, care se va deplasa în teritoriu împreună cu personalul medical asigurat prin reţeaua de medicină de familie şi asistenţă medicală comunitară, în special în zone rurale cu acces deficitar la servicii medicale", precizează sursa citată.

Cabinetul medical mobil este un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general şi dispune de un ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop.

"Oamenii care locuiesc în Munţii Apuseni au nevoie de servicii medicale de calitate şi protecţie împotriva îmbolnăvirilor, la fel ca oricare alt cetăţean al acestei ţări. Zonele sunt îndepărtate de marile oraşe, în care există asistenţă medicală permanentă, iar accesul este dificil de realizat cu mijloacele proprii. Ne bucurăm că avem alături de noi parteneri cu o vastă experienţă şi cu resursele necesare pentru a duce sănătate oamenilor din comunitatea noastră", a declarat coordonatorul proiectului, Daniela Dreghici Popa, director executiv adjunct al DSP Alba.

Începând cu anul 2012, cabinetul medical mobil a acordat asistenţă asistenţă medicală gratuită persoanelor din comunităţile izolate din zona Apuseni şi Maramureş. În primii cinci ani de la lansarea programului au fost efectuate peste 4500 de consultaţii în peste 350 de sate şi cătune străbătute. Recent, cabinetul a revenit în judeţul Alba din zona Vişeul de Sus - Borşa unde, timp de 1 an, peste 1.700 de persoane au beneficiat de consultaţii gratuite.

Comentarii

loading...