Alba:Vaccin antihepatic adus din Botoşani, Mehedinţi şi Olt

Alba:Vaccin antihepatic adus din Botoşani, Mehedinţi şi Olt

Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) din Botoşani, Mehedinţi şi Olt au pus la dispoziţie instituţiei similare din Alba doze de vaccin împotriva hepatitei acute virale tip A pentru imunizarea copiilor din patru sate de pe Valea Sebeşului afectate de inundaţii.

Rl online 0 comentarii

"Legislaţia prevede ca DSP-urile să deţină o rezervă antiepidemică, ce presupune un număr de 20 de vaccinuri împotriva hepatitei A. După catagrafiile pe care le-am făcut, am avut, într-o primă fază, undeva la peste 300 de copii ce trebuiau vaccinaţi. Deci vaccinul pe care noi îl aveam nu era suficient. Am făcut, astfel, solicitări în toată ţara, la toate DSP-urile din ţară, pentru a ne pune la dispoziţie, prin transfer, vaccin antihepatic", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

El a precizat că angajaţi ai DSP Alba s-au deplasat în Botoşani, Mehedinţi şi Olt, de unde au adus 80 de doze, respectiv câte 180 de doze de vaccin antihepatic.

Vaccinarea continuă vineri în Pianu, la sediul Primăriei şi la cabinetul medicului de familie, după ce joi au fost imunizaţi 180 de copii, a menţionat Alexandru Sinea.

Şeful DSP Alba a mai spus că populaţiei din satele afectate de inundaţii i s-a distribuit şi var cloros şi tablete de cloramină, în vederea igienizării fântânilor. Sătenii au fost instruiţi cu privire la modalitatea de utilizare a acestora.

O viitură puternică a afectat, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe sate de pe Valea Sebeşului.

Comentarii

loading...