Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Claudiu Lupașcu

Claudiu Lupașcu

Alegerea implantului dentar. Avantaje față de proteza dentară

Implantul dentar a devenit foarte utilizat în ultimii ani, fiind recomandat ca primă variantă de tratament în cazul edentațiilor (dinților lipsă).

Rl online 0 comentarii

Implantul dentar este un șurub din titan introdus direct în osul maxilar. Fiind rezistent și stabil, înlocuiește rădăcina dintelui pierdut și se află la baza viitoarelor lucrări protetice. Astfel, lucrarea care va acoperi implantul va arăta, se va simți și va funcționa asemenea unui dinte natural, spune medicul stomatolog Claudiu Lupașcu, de la Clinica LLL Dental.

Dacă dinții lipsă nu sunt înlocuiți, acest lucru poate să ducă la complicații, inclusiv la resorbția osului alveolar. Are un rol major în susținerea dinților pe arcade și dacă această funcție nu este îndeplinită, osul își pierde din densitate și se resoarbe.

Proteza dentară reprezintă o variantă rapidă pentru a rezolva problema dinților lipsă. Pe termen lung însă, nu sunt suficiente argumente din punct de vedere medical care să susțină alegerea protezei în  locul implantului. Cel mai mare dezavantaj este dat de faptul ca favorizează resorbția osoasă a maxilarelor. Astfel ca protezele dentare trebuie adaptate periodic și chiar inlocuite. Acest aspect creeaza un disconfort major pentru pacienți în cele mai multe cazuri. De asemenea, au un impact ridicat asupra alimentației, cei care poartă proteze nu pot consuma anumite alimente, spre deosebire de implanturile dentare, care permit consumarea alimentelor preferate cu toată încrederea!

Există multiple avantaje ale implanturilor dentare, însă cele mai importante sunt:

-   Implanturile permit refacerea integrității arcadelor dentare, eliminându-se astfel  nevoia de a trata dinții alăturați breșei edentate, adică nu mai este necesară devitalizarea (scoaterea nervului) și șlefuirea unor dinți sănătoși;

-    Au o rezistență foarte mare în timp, iar cu o igiena adecvată și vizite regulate la medicul dentist, ele pot ține toată viața;

-    Reprezintă alegerea cea mai bună pe termen lung, mai ales din punct de vedere financiar, deoarece costurile se amortizează prin confort și rezistență;

-    Înlocuiesc cu succes dinții pierduți și preiau cu ușurință funcțiile dinților naturali;

-    Implanturile permit îmbunătățirea structurii faciale;

-   Împiedica retracția osoasă, contribuind la conservarea și stimularea osului dentar natural;

-    Reface funcția masticatorie, pacientul poate consuma fără rețineri alimentele preferate.

Comentarii

loading...