Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anchetă: materiale sanitare refolosite la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Arad

Anchetă: materiale sanitare refolosite la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Arad

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au început o anchetă la Spitalul de Urgenţă din oraş, după ce au primit sesizări de la pacienţi internaţi că au fost refolosite materiale medicale de unică folosinţă, precum perfuzoarele, care ar fi fost schimbate chiar şi după şase zile.

Elena Marinescu 0 comentarii

Surse din cadrul SCJU Arad au declarat pentru Agerpres că o comisie de anchetă de la Consiliul Judeţean (CJ) analizează plângeri formulate de pacienţi ai Secţiei Interne. Sesizările arată că, începând cu 2 iulie, în această secţie au fost refolosite perfuzoarele, care sunt de unică folosinţă. Aceste dispozitive ar fi fost schimbate o dată la câteva zile, chiar şi după şase zile, în cazul unui bolnav. Pacienţii, care au atras atenţia personalului medical că există riscul contaminării cu stafilococi sau alte infecţii intraspitaliceşti prin această practică, au sunat la CJ după ce asistenţii medicali le-ar fi răspuns că şefa secţiei a dat dispoziţie să fie refolosite perfuzoarele, pentru că nu ar mai exista pe stoc. 

Şeful Serviciului Management Spitale din cadrul CJ Arad, Mihai Şeran, a confirmat, pentru  că a fost începută o anchetă, arătând că se verifică modul în care au fost gestionate materialele sanitare. "S-a dispus efectuarea unei verificări în urma unor sesizări primite de la pacienţi. Am adus la cunoştinţa conducerii spitalului toate aspectele legate de acţiunea de control aflată în derulare, pentru a lua măsurile care se impun, pentru a reglementa situaţia gestiunilor, comenzilor de materiale sau a documentelor contabile", a declarat Şeran.

Surse din cadrul spitalului afirmă că ar exista neconcordanţe între documentele contabile şi materialele aflate pe stoc. Şefa secţiei Medicină Internă, Simona Borta, a negat că a dat dispoziţie de refolosire a perfuzoarelor, arătând că a împrumutat astfel de dispozitive, care lipseau de pe stoc, de la alte secţii. "A existat o problemă legată de numărul insuficient de perfuzoare, în cazul secţiei Medicină Internă, însă acest lucru nu înseamnă că le-am refolosit. Am împrumutat de pe alte secţii, pentru a nu afecta calitatea şi siguranţa actului medical. Nu a existat nicio dispoziţie dată de mine prin care să le cer colegilor mei refolosirea perfuzoarelor. E adevărat, se derulează o anchetă la nivelul secţiei, iar la finalul cercetării vom comunica rezultatele", a declarat Borta. Refolosirea perfuzoarelor a fost reclamată doar de pacienţi din Secţia Medicină Internă, care are aproximativ 40 de bolnavi internaţi.

Comentarii

loading...