12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateAnemia cu deficit de fier un pericol pentru bolnavii de Covid-19

Anemia cu deficit de fier un pericol pentru bolnavii de Covid-19

>> Deoarece femeile pierd sânge în timpul menstruației, femeile, în general, prezintă un risc mai mare de anemie cu deficit de fier.

 
>> Sugarii, în special cei care au avut o greutate mică la naștere sau s-au născut prematur, care nu primesc suficient fier din laptele matern sau din lapte matern pot prezenta un risc de deficit de fier.

 
>>Copiii au nevoie de fier suplimentar în timpul creșterii. Dacă copilul dumneavoastră nu mănâncă o dietă sănătoasă și variată, el sau ea poate fi expus riscului de anemie.
 

>> Persoanele care nu mănâncă carne pot avea un risc mai mare de anemie cu deficit de fier dacă nu consumă alte alimente bogate în fier.

 

După cum sugerează și numele, anemia cu deficit de fier se datorează insuficienței de fier. Fără suficient fier, corpul dumneavoastră nu poate produce suficientă substanță în celulele roșii din sânge care să le permită să transporte oxigen (hemoglobină).

Ca urmare, anemia cu deficit de fier vă poate lăsa obosit și cu respirație scurtă și prezintă un risc crescut pentru bolnavii de Covid-19. Deoarece în vindecarea Covid-19, oxigenarea optimă este esențială în combaterea virusului.
Inițial, anemia cu deficit de fier poate fi atât de ușoară încât trece neobservată. Dar pe măsură ce corpul devine mai deficit de fier și anemia se agravează.
 

Semnele și simptomele anemiei cu deficit de fier pot include:

  • Oboseală extremă
  • Piele palidă
  • Dureri în piept, bătăi rapide ale inimii sau dificultăți de respirație
  • Cefalee, amețeli
  • Mâini și picioare reci
  • Inflamație sau durere a limbii
  • Unghii fragile
  • Pofte neobișnuite pentru substanțe non-nutritive, cum ar fi gheața, murdăria sau amidonul
  • Apetit slab, mai ales la sugari și copii
     

    Hemoglobina este o parte a celulelor roșii din sânge care conferă sângelui culoarea roșie și permite globulelor roșii din sânge să transporte sânge oxigenat pe tot corpul.

    Dacă nu consumați suficient fier sau dacă pierdeți prea mult fier, corpul dumneavoastră nu poate produce suficientă hemoglobină.
     

    Cauzele anemiei cu deficit de fier includ: pierderi de sânge

    Sângele conține fier în globulele roșii din sânge. Femeile cu perioade grele sunt expuse riscului deoarece pierd sânge în timpul menstruației. Pierderea lentă, cronică a sângelui în organism – cum ar fi de la un ulcer peptic, o hernie hiatală, un polip de colon sau cancer colorectal – poate provoca anemie cu deficit de fier. Sângerarea gastro-intestinală poate rezulta din utilizarea regulată a unor medicamente anti-durere fără prescripție medicală, în special aspirină.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă