12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateAnunț important făcut de Valeriu Gheorghiță. Când se va atinge imunizarea în...

Anunț important făcut de Valeriu Gheorghiță. Când se va atinge imunizarea în masă

Campania de vaccinare se desfășoară fără disfuncționalități, a precizat medicul militar la Aleph News.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a spus că luni, la aeroportul Otopeni va sosi un transport cu doze Pfizer. Este vorba despre 511.290 de doze care ulterior vor fi distribuite în întreaga țară. Valeriu Gheorghiță a mai spus că în România campania se desfășoară normal, indiferent de vaccinul utilizat.

„Dozele stau în centrele de depozitare și sunt transmise în centrele de vaccinare în funcție de numărul de persoane programate. Depinde de adresabilitate și capacitatea de vaccinare din respectivul centru. Sunt anumite județe unde avem vaccin cu Astra Zeneca și există liste de așteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete. În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a explicat Gheorghiță, luni, la Aleph News.

În a doua jumătate a lunii aprilie se va ajunge la 100000 de vaccinări pe zi

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a declarat că în partea a doua a lunii aprilie se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.

„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză. Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

În aceste condiții, obiectivul privind imunitatea de masă ar putea fi atins în luna septembrie sau chiar mai devreme, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă