Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Macheta Spitalului Regional Iaşi

Macheta Spitalului Regional Iaşi

Asistenţă tehnică de 78 milioane de lei pentru viitoarele spitale regionale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţatcă a semnat un contract de asistenţă tehnică de 78 milioane de lei care prevede consultanţă - consiliere, expertize, supravegherea construcţiei - pentru cele trei spitale regionale.

Elena Marinescu 0 comentarii

După cum a declarat Sorina Pintea, banii au fost primiţi de Ministerul Sănătăţii prin accesarea fondurilor europene. "S-a discutat foarte mult despre spitalele regionale. Astăzi am semnat un contract de asistenţă tehnică de 78 milioane de lei, asistenţă tehnică la implementarea construcţiei spitalelor regionale, bani pe care MS i-a primit prin accesarea fondurilor europene. Astăzi am semnat contractul. Mergem înainte", a precizat ministrul.

PSD a promis, în campania electorală din 2016, că va construi 8 spitale regionale și un spital "gigant, după modelul AKH Viena", dar "mai mare" în București, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea tuturor spitalelor județene. Construcția celor 9 spitale noi (un spital metropolitan în București și 8 spitale regionale în țară) ar fi trebuit să înceapă în 2017. Între timp, numărul spitalelor regionale a scăzut la trei. Ministrul Pintea declara recent că Guvernul a amânat construirea acestora pentru exercițiul financiar 2021-2027, în condiţiile în care România a solicitat o majorare a procentului de co-finanțare din bani europeni (de la 50% la 85%), iar cu cât se vor face mai târziu, spitalele regionale ar urma să fie mai ieftine.

Comentarii

loading...