Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autorităţile sanitare vor informa rapid populaţia în cazul unor calamităţi naturale

Autorităţile sanitare vor informa rapid populaţia în cazul unor calamităţi naturale

Guvernul a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu, în vederea transmiterii în timp real a informaţiilor despre un risc asociat, avarie/incident, accident ecologic sau temperaturi extreme.

Elena Marinescu 0 comentarii

ReSanMed - o platformă unică ce va fi disponibilă Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene - va include înregistrări de date privind cazuri de boală care pot fi determinate de temperaturi extreme (precum degerături, insolaţii), boli asociate modificării factorilor de mediu (precum methemoglobinemie acută infantilă, guşă endemică prin carenţa de iod), notificări incidente/avarii şi accidente majore care pot induce boli asociate.

„Înfiinţarea ReSanMed este necesară pentru monitorizarea corespunzătoare a stării de sănătate a populaţiei în relaţie cu factorii de mediu. Registrul va ajuta în identificarea şi punerea în aplicare a măsurilor necesare de răspuns de către autorităţile locale în cazul producerii unor avarii/incidente, accidente ecologice sau temperaturi extreme”, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

De asemenea, ReSanMed va asigura accesul la informaţie a publicului care poate fi afectat de producerea unui eventual accident prin transmiterea informaţiilor şi măsurilor de siguranţă necesare protejării sănătăţii şi a bunurilor. Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar, va organiza şi asigura funcţionarea şi administrarea ReSanMed.   

 

Comentarii

loading...