Avem 13.000 de locuri de carantină, cine vine în România de Paști merge în carantină, nu acasă

Avem 13.000 de locuri de carantină, cine vine în România de Paști merge în carantină, nu acasă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi. că a aprobat Ordonanța militară 9.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul de Interne a precizat, joi, că România are peste 13.000 de locuri de "carantină instituționalizată" disponibile (mai precis, 13.254 de locuri) în centrele de carantină deja stabilite, precum și "capacitatea de a le multiplica".

În aceste condiții, toate persoanele care ajung la frontiera României și intră în țară în următoarele zile vor fi trimise direct într-un centru de carantină, astfel că nu-și va face Paștele acasă.

Ministrul Marcel Vela a ținut să dezmintă, astfel, zvonul conform căruia cetățenii care intră în România în zilele de Paști vor fi trimiși în autoizolare la domiciliu - ceea ce ar fi însemnat că fac Paștele acasă.

Autoizolarea la domiciliu a celor care vin din "zone roșii" este doar ultima variantă, pentru momentul în care nu vor mai fi locuri în spațiile de carantină instituționalizată, dar în acest moment sunt locuri disponibile, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Ipoteza că această capacitate de carantinare ar fi depășită este valabilă pentru momentul în care România ar ajunge la nivelul maxim al pandemiei de coronavirus, estimat la 15.000 - 20.000 de cazuri de infectare.

Comentarii

loading...