16.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Azi, Maratoane ale Vaccinării în Ardeal. 700 de persoane imunizate în 5 ore la Târgu Mureș

La Cluj – Napoca, evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca, între 14 și 17 mai.

„Maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca şi la care participă aproximativ 600 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, va începe vineri, 14 mai, la ora 16,00 şi se va încheia luni, 17 mai, la ora 8,00. Timp de trei zile şi trei nopţi, atât clujenii, cât şi cei din alte localităţi, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj!. De asemenea, se vor putea vaccina şi cetăţenii Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, precum şi cetăţenii străini cu şedere legală pe teritoriul României”, spun organizatorii, potrivit cărora vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare, care vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele interesate, nefiind necesară programarea, iar cei interesaţi putânsu-se prezenta la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate, sau cu cartea de identitate și un acord parental în cazul minorilor cu vârste de peste 16 ani. 

„Am organizat acest maraton din dorinţa de a oferi o şansă la vaccinare tuturor celor care îşi doresc să se vaccineze şi nu au avut posibilitatea până acum. UMF ‘ Iuliu Haţieganu’ s-a implicat activ în combaterea pandemiei de COVID-19 încă din martie 2020, iar studenţii noştri lucrează ca voluntari la DSP Cluj şi în spitalele COVID-19. Pentru acest eveniment, comunitatea noastră academică a realizat o mobilizare de forţe extraordinară şi ne bucurăm de implicarea unui număr foarte mare de studenţi şi cadre didactice din cadrul universităţii noastre, precum şi a personalului sanitar din spitalele clujene. Vom fi la datorie, pentru clujeni, de vineri, începând cu ora 16,00 şi până luni dimineaţa. Studenţii noştri au amenajat câteva puncte de informare în oraş, unde oamenii vor primi informaţii şi formularele de triaj cu care trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare. Vă aşteptăm plini de entuziasm şi cu speranţa de mai bine!”, a declarat rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Tot aztăzi a început Maratonul Vaccinării din Târgu Mureș, peste 700 de persoane vaccinându-se în primele 5 ore de la debutul acțiunii. Evenimentul dedicat celor care doresc să se imunizeze se va derula tot în perioada 14-17 mai, 24 de ore, 24 din 24, cei interesați având la dispoziție 10 fluxuri de vaccinare, profesioniști și voluntari în domeniul medical și vaccin de la compania Pfizer BioNTech.

Ultima oră
Pe aceeași temă