Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bistriţa: Angajaţii Spitalului Judeţean vor beneficia de stimulente financiare

Bistriţa: Angajaţii Spitalului Judeţean vor beneficia de stimulente financiare

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat vineri, în cadrul şedinţei ordinare, posibilitatea ca angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa să primească stimulente financiare începând cu luna octombrie, în limita a două salarii minime brute pe ţară.

Rl online 0 comentarii

Potrivit expunerii de motive a proiectului, de aceste stimulente poate beneficia atât personalul medical, cât şi cel de specialitate.

"În nota de fundamentare nr. IA/19324/21.09.2018 a Direcţiei economice şi a Direcţiei administraţie locală se precizează că autorităţile administraţiei publice locale pot aproba acordarea unor stimulente financiare lunare personalului medical şi de specialitate din spitalele publice din reţeaua sanitară proprie, în limita a două salarii minime brute pe ţară, în baza hotărârii autorităţilor deliberative ale autorităţilor administraţiei publice locale, din venituri proprii, în limita bugetului aprobat", se arată în expunerea de motive.

Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat pentru AGERPRES că măsura îi va viza în special pe cei din personalul TESA, care nu au beneficiat de aceleaşi creşteri salariale ca personalul medical şi dintre care unii au ales să plece în privat, dar şi medicii care obţin performanţe deosebite.

"Tot personalul poate beneficia de aceste stimulente, dar va beneficia de ele în principal personalul administrativ - TESA, care la ultimele majorări salariale nu a beneficiat de creşteri. Dar, pe excelenţă şi merit, poate primi şi personalul medical. Activitatea medicală, de exemplu, poate fi cuantificată foarte uşor din punct de vedere financiar, şi atunci cei care realizează activitate suplimentară sau aduc venituri suplimentare pentru spital pot să primească aceste stimulente financiare. Dar ţinta este personalul administrativ TESA, la care nu am găsit nicio modalitate de a-i plăti pentru timpul suplimentar lucrat. Vin muncitorii sâmbăta, duminica la diferite intervenţii, iar, conform legii, plata orelor suplimentare este interzisă, şi atunci ei sunt tentaţi să migreze către partea privată de activitate. Este un fenomen invers faţă de partea medicală. Am avut plecări", a spus Lazany.

Potrivit managerului spitalului bistriţean, suma care ar putea fi alocată lunar pentru plata acestor stimulente financiare se situează între 100.000 şi 150.000 lei.

Personalul medical şi de specialitate care va beneficia de stimulente financiare lunare va fi stabilit de către Comitetul director al spitalului, în baza unui regulament propriu aprobat de Consiliul de Administraţie.

Comentarii

loading...