Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bolile cu transmitere sexuală, subiect tabu pentru români

Bolile cu transmitere sexuală, subiect tabu pentru români

România conduce la numărul de cazuri de sifilis, fiind pe locul doi în Europa, însă cumpărarea unui prezervativ este în continuare percepută ca ruşinoasă, iar testarea pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală este privită cu suspiciune.

Elena Marinescu 0 comentarii

În prezent, sunt peste 357 milioane de infecţii cu transmitere sexuală (ITS) declarate anual la nivel global (Chlamydia, Sifilis, Gonoree și Trichomonas), iar România se plasează pe primele 10 locuri în Europa privind incidența acestor infecții în rândul populaţiei. Aceste rapoarte sunt realizate pe baza cazurilor raportate, dar, așa cum Organizația Mondială a Sănătății avertizează, majoritatea infecțiilor cu transmitere sexuală nu sunt simptomatice și sunt depistate, de multe ori, după ce au determinat consecințe grave, precum nașterile premature, transmiterea infecției la nou-născut sau infertilitatea.

Având ca punct de reper aceste premise, Veneris lansează campania #TabooFighter, care are ca obiectiv conștientizarea importanței educației sexuale, ca măsură indispensabilă sănătății sexuale. Potrivit iniţiatorilor proiectului, „#TabooFighter este un manifest al sincerității, un demers care  îndeamnă la o schimbare de atitudine, la conștientizarea riscurilor la care ne expunem atunci când alegem să nu vorbim despre subiectul tabu al sexualității”.

Consilierea poate îmbunătăți capacitatea oamenilor de a recunoaște simptomele ITS și de a crește probabilitatea ca aceștia să caute îngrijire de specialitate și să își încurajeze partenerul sexual să facă același lucru. În țările dezvoltate, testele rapide de diagnosticare sunt utilizate pe scară largă pentru îmbunătățirea ratei de detecție, mai ales a infecțiilor asimptomatice, și prescrierea rapidă a tratamentului în cazul infecțiilor urinare, candidozei, vaginitei bacteriene, dar și a infecțiilor cu transmitere sexuală care, netratate la timp, pot avea consecințe grave asupra sănătății, precum trichomonas, chlamydia și sifilis.   

Comentarii

loading...