Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bolile rare, din ce în ce mai frecvente

Bolile rare, din ce în ce mai frecvente

Mult timp, s-a crezut că imunodeficiențele primare apar numai la copii, a căror rată de supraviețuire nu depășea 3-4 ani.

Rl online 0 comentarii

Însă dezvoltarea tehnicilor de biologie moleculară, derularea studiilor randomizate și, în special, inițierea de terapii eficiente a schimbat fundamental gândirea specialiștilor. Rata de supraviețuire și calitatea vieții celor afectați de astfel de boli rare au început să crească semnificativ.

Observațiile clinice din ultimele decenii au arătat că multe persoane cu deficiențe imune au o viață relativ normală, fără simptome evidente pînă la vârsta de 50- 60 de ani. Noile clasificări - descurajante în complexitatea lor, cel puțin pentru medici- vorbesc despre o serie de manifestări ale imunodeficiențelor primare care au fost identificate doar la 2-3 persoane. În plus, sunt din ce în ce mai multe cazuri în care cei cu astfel de afecțiuni au simptome suplimentare de hipersensitivitate, boli autoimune sau neoplasme. În unele situații, boala apare în cadrul familiei. ”Totuși, indiferent de comorbidități, este clar rolul major al terapiei de substituție în menținerea unor parametri cât mai apropiați de normal ai vieții pacientului”, atrage atenția prof. dr. Victor Cristea, președinte Societatea de Imunologie din România (SIR).

 

Conferința de Imuno- Onco-Dermatologie

Mai multe subiecte legate de imunologie și boli rare vor fi discutate în cadrul Conferinței de Imuno - Onco- Dermatologie, care va avea loc în perioada 18- 21 septembrie 2019 la Hotel Caro (București). Evenimentul, organizat de Asociația Română de Imuno-Dermatologie și Societatea de Imunologie din România, va dezbate, timp de patru zile, teme precum „Imunologia (tot) mai aproape de adevăr” (18 septembrie), „Imuno-dermato-pediatria la granița colaborării între pediatri, imunologi, dermatologi și alergologi” (19 septembrie), ”Actualități în imuno-dermato-oncologie” (21 septembrie), etc.

Manifestarea, care va marca cea de-a 48-a Conferință a Societății de Imunologie din România și cea de-a 3-a Conferință a Asociației de Imuno-Dermatologie, este creditată EMC pentru membrii CMR  (23 credite) și OBBCSSR. Programul științific al Conferinței este disponibil pe www.imuno-dermatologie.ro/conferinta3/. 

Comentarii

loading...