Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera Medicilor din Kosovo confirmă că diploma pseudo-chirurgului italian este falsă

Camera Medicilor din Kosovo confirmă că diploma pseudo-chirurgului italian este falsă

Autoritățile medicale din Kosovo susţin că diploma de studii medicale în cazul esteticianului fals Matteo Politi, escrocul care a operat un an de zile în câteva clinici private din România, nu este validă.

Elena Marinescu 0 comentarii

Pleureat Sejdiu, președintele Camerei Medicilor din Kosovo, a explicat, potrivit ziarului Liberatea, că relațiile tensionate dintre Serbia și Republica Kosovo, au făcut imposibilă verificarea diplomei pe care Matteo Politi a prezentat-o autorităților române și pe baza cărei i s-a eliberat parafa de căre un funcționar al DSP.

 

Acesta a precizat că o parte a teritoriului Republicii Kosovo a rămas și încă aparține de „instituțiile paralele ale Republicii Serbia”, așa cum le numește oficialul kosovar. „Aceste instituții paralele nu au permis controlul complet și efectiv al Instituțiilor publice ale Republicii Kosovo, pentru a putea verifica autenticitatea documentelor eliberate, și nici baza legală în concordanță cu legea aplicabilă în Republica Kosovo”, scrie în comunicat. Potrivit președintelui Camerei Medicilor, aceste instituții administrate de Serbia pe teritoriul Kosovo controlează și așa-numitele Instituții de Educație Superioară, între care se numără și Universitatea din Priștina, care figurează pe diploma medicului fals Matteo Politi, alias Matthew Mode.

 

 

„În legătură cu această situație, Guvernul Republicii Kosovo a format o comisie specială guvernamentală care, în conformitate cu acordurile încheiate, face evaluarea și acreditarea diplomelor eliberate de Universitatea paralelă a Priștinei, și deci valide sunt numai documentele care au fost evaluate și acreditate de autoritățile guvernamentale ale Republici Kosovo", a mai notat Pleureat Sejdiu.

Conform oficialului kosovar, cazul lui Matteo Politi nu este singular şi atrage atenţia că, de-a lungul anilor, ar mai fi fost depistați și alți indivizi care au profitat de situația incertă a acestor instituții, pentru a-și procura diplome false. De asemenea, președintele Camerei Medicilor din Kosovo subliniază că același „doctor” ar fi încercat „să abuzeze și să înșele chirurgi din Kosovo, să facă investiții comune”, în perioada 2007-2008.

Între timp, la Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fost indentificat un al doilea caz fals medic care a operat în România, potrivit verificărilor demarate la DSPMB. "Pentru că există în desfăşurare o anchetă demarată de Poliţie şi Parchet, nu putem face publice alte date legate de acest caz. Facem precizarea că cele două persoane care au obţinut cod de parafă în mod ilegal nu mai prestează servicii medicale", precizează MS într-un comunicat primit de România Liberă.

 

 

Comentarii

loading...