Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Campanie de EKG-uri gratuite pentru copii

Campanie de EKG-uri gratuite pentru copii

Datorită numărului mare de cereri din partea părinților, Campania "Nicio zi fără joacă - EKG-uri gratuite pentru copiii sub 12 ani" se extinde pe întreaga durată a lunii iulie.

Elena Marinescu 0 comentarii

În luna iunie, aproximativ 200 de copii au fost deja testați, într-o atmosferă relaxată, în care cei mici se joacă, fac poze cu Căpitanul Inimioară, colorează și învață despre importanța controlului inimii. Campania „Nicio zi fără joacă” urmărește depistarea afecțiunilor și a malformațiilor cardiace la copii, în condițiile în care anual în România se nasc aproximativ 1.200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt operați.

În cadrul primelor trei ediții ale campaniei de screening au fost investigați peste 600 de copii. Numai în 2017 unu din cinci copii a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă. Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, precum malformaţiile cardiace congenitale de tip defect septal atrial/ventricular, persistență de canal arterial, foramen ovale patent, afecţiuni despre care părinţii nu ştiau. Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă. Rezultatele campaniei de screening de anul acesta vor fi anunțate la începutul lunii august.

„Aceste rezultate arată că este nevoie de cât mai multe campanii de screening. Ca lider în domeniul cardiologiei intervenționale, misiunea noastră este inclusiv cea de educație și prevenție. Vom continua an de an acest program de screening, alături de altele îndreptate către alte categorii de vârstă. Pentru că 9 din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformație cardiacă congenitală. Și, cel mai important, pentru că este atât de simplu să le depistăm la timp și să le tratăm fără tăieturi, fără cicatrici și cu riscuri minime”, declară dr. Oren Iancovici, directorul general al Centrelor de Excelență ARES.

Medicii vor continua să acorde consultații gratuite și să interpreteze electrocardiogramele micilor pacienți, de două ori pe săptămână, la sediul Centrelor de Excelență ARES, din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2. Programările la consultații se pot face sunând la numărul de telefon 031.9300.

Comentarii

loading...