Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Care este ţinta mult dorită a căpuşelor

Care este ţinta mult dorită a căpuşelor

Un studiu realizat în Cehia arată că grupa de sânge A atrage căpușele mai mult decât orice altă grupă sanguină.

Rl online 0 comentarii

În cadrul testelor efectuate în laborator, cercetătorii de la Universitatea Masaryk din Cehia au picurat mici mostre de sânge din grupele A, B, AB şi 0 pe o suprafaţă sterilă pe care apoi a fost pusă o căpuşă comună, Ixodes ricinus. Oamenii de ştiinţă au monitorizat mişcările acesteia timp de două minute.

Rezultatele au relevat că 36% dintre căpuşele testate au fost atrase de grupa de sânge A, în timp ce 15% dintre acestea au fost atrase de grupa B, informează Economic Times.

"Studiul demonstrează că grupa de sânge ar putea fi unul dintre factorii determinanţi pentru preferinţele alimentare ale căpuşelor Ixodes ricinus.

Informaţia obţinută cu privire la potenţiala preferinţă a căpuşelor pentru anumite grupe de sânge poate fi utilizată în scopul reducerii riscului de muşcătură de căpuşă", a explicat cercetătoarea Alena Zakovska de la Universitatea Masaryk.

Pentru confirmarea acestei concluzii va fi necesară confundarea acestor studii, au subliniat oamenii de ştiinţă în publicaţia ştiinţifică Annals of Agricultural and Environmental Medicine.

Comentarii

loading...