12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătateCe așteptări ai de la tratamentul cu implant dentar?

Ce așteptări ai de la tratamentul cu implant dentar?

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/portrait-of-happy-young-man-listening-music-254069/

 

Soluția optimă pentru dinții lipsă este dată de tratamentul cu implant dentar. Fie ca este vorba de unul sau mai mulți dinți afectați, medicul specialist va găsi varianta potrivită pentru situația ta.

Mitul conform căruia procedurile stomatologice sunt dureroase a fost desființat cu câțiva ani în urmă. Încă de pe atunci pacientii au înțeles că stomatologia modernă utilizează instrumente performante, de ultima generație, dar și substanțe anestezice care te ajută să nu simți durere.

 

Când este nevoie de un implant dentar?

 

Medicii specialiști recomandă păstrarea dinților naturali, atâta timp cât aceștia mai pot fi salvați. De aceea este foarte important să realizezi regulat controale stomatologice, pentru a ține sub observație starea danturii tale și pentru a remedia eventualele probleme încă din starea lor incipientă.

Dacă te afli în situația în care dintele tău nu mai poate fi păstrat și necesită extracție, trebuie să știi că cea mai bună soluție de înlocuire a acestuia este un implant dentar.
Cea mai frecventă cauză care duce la pierderea unui dinte este complicația unei carii, însă nici boala parodontală sau traumatismele nu sunt mai prejos.
Așadar, un implant dentar se inserează atunci când pe arcadă rămâi cu un loc liber în urma extragerii rădăcinii unui dinte. Momentul ideal pentru acest tip de tratament este la 8 săptămâni după extracție, atunci când zona este pregatita pentru această procedură.

 

Ce se întâmplă dacă amâni înlocuirea dintelui lipsă?

 

În primele 8 săptămâni după extracție, osul ramas dupa extractie se vindeca si este posibila inserarea cu succes a unui implant dentar. Odată amânată această perioadă, apar complicații precum reducerea cantității osoase, deplasarea dinților vecini sau dacă privești din punct de vedere estetic, îți va fi influențat modul de comunicare, fiind mai stanjenit și retras.
Ulterior, pentru a putea realiza această procedură va fi nevoie de o interventie suplimentara de adiție osoasă, ca să fie suplimentat volumul de os in care se va insera implantul. Dacă dinții s-au deplasat astfel încât nu există loc pentru coroana dentară, va trebui să apelezi și la un aparat dentar.
Ia în calcul și partea financiară. Înlocuirea unui dinte lipsă la momentul potrivit te va scuti de cheltuieli suplimentare legate de adiție și montarea aparatului dentar.

 

Top 3 beneficii ale tratamentului cu implant dentar

 

Zâmbești cu încredere
Aspectul estetic al zâmbetului tău va fi îmbunătățit considerabil, vei comunica mult mai relaxat, fără a te simți stanjenit si fără a avea rețineri. Odată ce ai optat pentru acest tratament, ai ales să îți îmbunătățești calitatea vieții și a relațiilor cu cei din jur.

Te bucuri de alimentele tale preferate
Dinții lipsă duc la o masticație îngreunată. Există astfel riscul apariției durerilor de stomac sau al tulburărilor gastrice. Stabilitatea oferita de un implant dentar te vor ajuta să ai o masticație optimă, așadar poți consuma cu încredere alimentele tale preferate.

Dinții vecini nu sunt afectați
Implantul dentar ajută la reconstrucția arcadei dentare, fără a influența integritatea sau aspectul dinților vecini. Ba mai mult, acest tratament înlătură posibilitatea de migrare a acestor dinți, păstrandu-le o poziție corectă și funcțională alături de restul danturii.

 

Care sunt opțiunile de plată?

 

Partea financiară a devenit în ziua de astăzi mai accesibilă. Deși tratamentul cu implant dentar reprezintă o investiție mai mare, trebuie să știi că aceasta este una pe termen lung, cu rezultate de calitate și de durată, care îți oferă beneficii ce cu siguranță îți vor îmbunătăți viața.

Există, de asemenea, diverse avantaje oferite de clinicile stomatologice pacienților, pentru a putea reduce din efortul financiar și pentru a susține realizarea acestui tratament.
Clinica Dental Excellence este una dintre clinicile care oferă posibilitatea achitarii costurilor de tratament în rate, cu ajutorul cardurilor Star Bt, Optimo Card sau Card Avantaj. Încă de la prima consultație vei avea la dispoziție un plan de tratament ce va include etapele de tratament, dar și costurile aferente acestora.

 

 

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă