20.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSănătateCe criterii trebuie sa indeplineasca niste costume medicale de inalta calitate?

Ce criterii trebuie sa indeplineasca niste costume medicale de inalta calitate?

Medicii si asistentii medicali sunt o categorie speciala de lucratori, care necesita o tinuta de lucru corespunzatoare atat in turele de zi, cat si in turele de noapte. Cu alte cuvinte, acestia trebuie sa se prezinte mereu impecabil si sa inspire profesionalism desavarsit pentru a castiga increderea pacientilor. Drept urmare, un medic sau un asistent nu se poate dispensa de cel putin doua costume medicale pe care trebuie sa le aiba in garderoba sa profesionala. De preferat, acestea trebuie sa fie de culoare alba sau orice alta nuanta vie (verde, albastru, roz, rosu) si personalizate cu logo-ul companiei respective. Daca alaturi de logo se opteaza si pentru purtarea unui ecuson in piept cu numele medicului/asistentului si functia detinuta, cu atat mai bine! Gradul de profesionalism va creste.

Totodata, hainele medicale fac parte din securitatea muncii – asadar, protectie inainte de toate!Deci, un medic sau un asistent este “profi” numai daca poarta costume medicale de inalta calitate. Iata ce criterii trebuie sa indeplineasca acestea:

 

Materiale rezistente si durabile

Intrucat costumele medicale trebuie schimbate, in principiu, de la o tura la alta pentru a arata impecabil, este recomandat ca acestea sa fie confectionate numai din materiale rezistente la spalari repetate si rezistente la numeroase purtari. Avand in vedere ca vorbim despre domeniul medical, unde curatenia si igiena sunt cerinte de baza, tinuta de lucru a unui medic sau asistent trebuie spalata cel mult o data la doua zile si inlocuita intre timp cu alta curata si calcata. Astfel, bumbacul 100% sau tercotul sunt cele mai recomandate materiale pentru fabricarea de costume medicale care sa asigure securitatea muncii.

 

Materiale confortabile

Continuand in aceeasi nota, un alt aspect extrem de important care trebuie luat in calcul in ceea ce priveste calitatea unor costume medicale purtate zilnic il reprezinta confortul. Fie ca vorbim de confort termic sau mobilitate, un medic sau asistent este deseori intr-o cursa contra timp, trebuind sa faca fata cu brio numeroaselor cazuri si urgente care pot aparea intr-un spital sau intr-o clinica. Astfel, contactul cu numerosi pacienti si efectuarea diverselor manevre specifice unui cadru medical necesita multa libertate de miscare in conditii de confort maxim. Drept urmare, bumbacul este recomandat pe timp de iarna, oferind mobilitate si tinand de cald; iar tercotul este ideal pe timp de vara, deoarece nu retine umezeala (transpiratia).

 

Personalizare prin broderie

Pentru un aspect premium al costumelor medicale, cea mai buna optiune de personalizare/branduire o reprezinta broderia. Aceasta modalitate este superioara celorlalte tehnici de branding, deoarece trece cu brio testul timpului, oferind o imagine exclusiva si o eleganta aparte confectiilor textile. Pe langa broderie, mai exista personalizarea costumelor medicale prin serigrafie sau transfer termic, dar aceste tehnici nu ofera aceleasi rezultate de inalta calitate pe termen lung.

 

Certificare Rocert

Certificarea Rocert atesta calitatea hainelor de lucru. In acest sens, iti recomandam ca producator/furnizor de costume medicale compania romaneasca Protect Kronos care are implementate sisteme de management al calitatii in conformitate cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008 atestate de catre Societatea Romana pentru Certificare Rocert in domeniul confectionarii echipamentului de lucru.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, hotărât: “Vreau să fim în continuare un partener foarte serios în coaliţia guvernamentală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, subliniază seriozitatea și responsabilitatea în cadrul coaliției guvernamentale și reafirmă necesitatea unei abordări similare în privința alianței electorale. Prezent la Tulcea,...

Un fost ambasador american a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj în folosul Cubei

Un fost ambasador american a fost condamnat vineri, la Miami, la 15 ani de închisoare pentru că a spionat Statele Unite mai multe decenii...

Nicolae Ciucă, hotărât: “Vreau să fim în continuare un partener foarte serios în coaliţia guvernamentală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, subliniază seriozitatea și responsabilitatea în cadrul coaliției guvernamentale și reafirmă necesitatea unei abordări similare în privința alianței electorale. Prezent la Tulcea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă