13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătateCe este tusea persistentă și ce ar trebui să fac în caz...

Ce este tusea persistentă și ce ar trebui să fac în caz că o am?

 

>> câți dintre noi știu cu adevărat ce înseamnă?
 
>> ce o diferențiază ?
 
>>  tuse nouă și continuă

 

 

Odată cu debutul toamnei, o frază este pe buzele multor oameni: tuse persistentă. Dar câți dintre noi știu cu adevărat ce înseamnă, sau ce o diferențiază de tusea cauzată de bolile de toamnă mai puțin periculoase?
 
O tuse nouă și continuă este unul dintre cele trei simptome ale Covid-19 despre care ni se spune să avem grijă. Celelalte simptome sunt o temperatură ridicată și o pierdere sau schimbare a gustului și mirosului. O tuse persistentă este definită ca o „tuse mai mult de o oră sau mai multe episoade de tuse continuă în 24 de ore”.
 
Dacă prezintați oricare dintre aceste simptome, vă îndemnăm să urmați instrucțiunile guvernamentale și să vă autoizolați și să cereți testarea.
O mulțime de infecții de toamnă pot declanșa crize de tuse, iar lipsa testelor poate lăsa pe mulți dintre cei cu tuse să se întrebe dacă este cu adevărat necesar să te autoizolezi.
 
Conform datelor din aplicația Covid Symptoms Study, dacă aveți o tuse legată de răceală, este puțin probabil să fie atât de persistentă încât să nu puteți vorbi, să vă țină treji noaptea sau să fie asociată cu dureri de cap și oboseală severă, precum apare deseori în cazurile Covid-19.
 
„Dacă vă curge nasul, aveți glandele umflate și strănutați, este, de asemenea, foarte puțin probabil să fie Covid”, a spus Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra, care conduce studiul. El a adăugat că tusea a fost mai puțin întâlnită la copiii cu Covid, comparativ cu adulții.
 
Dificultatea de a face distincția între tusea Covid și cea non-Covid este un motiv pentru care RCGP solicită îmbunătățiri majore ale sistemului de testare și urmărire și ca medicii de familie să aibă acces la testele Covid-19 pentru a ajuta la diferențierea dintre Covid-19. și alte afecțiuni potențial grave la pacienții cu risc crescut.
 
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au dezvoltat, de asemenea, o aplicație numită Covid-19 Sounds, pe care o folosesc pentru a colecta înregistrări ale persoanelor care tușesc, respiră și vorbesc, precum și întrebări despre alte simptome și rezultatele oricărui test Covid-19. Aceste date sunt utilizate pentru a dezvolta algoritmi de învățare automată, care ar putea permite în cele din urmă detectarea automată a stării de Covid-19.
 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă