Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PANDEMIE COVID-19 Tusea persistentă

PANDEMIE COVID-19 Tusea persistentă

Ce este tusea persistentă și ce ar trebui să fac în caz că o am?

Tusea continuă este unul dintre cele trei simptome principale ale Covid-19 la care oamenii trebuie să fie atenți

Adriana Constantinescu 0 comentarii

 

>> câți dintre noi știu cu adevărat ce înseamnă?
 
>> ce o diferențiază ?
 
>>  tuse nouă și continuă

 

 

Odată cu debutul toamnei, o frază este pe buzele multor oameni: tuse persistentă. Dar câți dintre noi știu cu adevărat ce înseamnă, sau ce o diferențiază de tusea cauzată de bolile de toamnă mai puțin periculoase?
 
O tuse nouă și continuă este unul dintre cele trei simptome ale Covid-19 despre care ni se spune să avem grijă. Celelalte simptome sunt o temperatură ridicată și o pierdere sau schimbare a gustului și mirosului. O tuse persistentă este definită ca o „tuse mai mult de o oră sau mai multe episoade de tuse continuă în 24 de ore”.
 
Dacă prezintați oricare dintre aceste simptome, vă îndemnăm să urmați instrucțiunile guvernamentale și să vă autoizolați și să cereți testarea.
O mulțime de infecții de toamnă pot declanșa crize de tuse, iar lipsa testelor poate lăsa pe mulți dintre cei cu tuse să se întrebe dacă este cu adevărat necesar să te autoizolezi.
 
Conform datelor din aplicația Covid Symptoms Study, dacă aveți o tuse legată de răceală, este puțin probabil să fie atât de persistentă încât să nu puteți vorbi, să vă țină treji noaptea sau să fie asociată cu dureri de cap și oboseală severă, precum apare deseori în cazurile Covid-19.
 
„Dacă vă curge nasul, aveți glandele umflate și strănutați, este, de asemenea, foarte puțin probabil să fie Covid”, a spus Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra, care conduce studiul. El a adăugat că tusea a fost mai puțin întâlnită la copiii cu Covid, comparativ cu adulții.
 
Dificultatea de a face distincția între tusea Covid și cea non-Covid este un motiv pentru care RCGP solicită îmbunătățiri majore ale sistemului de testare și urmărire și ca medicii de familie să aibă acces la testele Covid-19 pentru a ajuta la diferențierea dintre Covid-19. și alte afecțiuni potențial grave la pacienții cu risc crescut.
 
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au dezvoltat, de asemenea, o aplicație numită Covid-19 Sounds, pe care o folosesc pentru a colecta înregistrări ale persoanelor care tușesc, respiră și vorbesc, precum și întrebări despre alte simptome și rezultatele oricărui test Covid-19. Aceste date sunt utilizate pentru a dezvolta algoritmi de învățare automată, care ar putea permite în cele din urmă detectarea automată a stării de Covid-19.
 

 

Comentarii

loading...