8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateClădire nouă pentru Spitalul Witting

Clădire nouă pentru Spitalul Witting

Ambulatorul integrat va permite tratarea pacienților complet în unitatea spitalicească și monitorizarea de la data internării până la momentul externării.

Noua construcție va avea o amprentă pe teren de 25×40 metri și se va desfășura pe 5 niveluri. Conform estimărilor unității sanitare, noul ambulator integrat ar urma să trateze între 1.800 și 2.000 de pacienți pe an. Aceștia vor fi monitorizați de la preluare și postoperatoriu.

Costul estimat al ambulatorului integrat este de aproximativ 1,2 milioane euro, la care se adaugă costul dotării noului spațiu.

Proiectul este unul mai vechi, dar care a stagnat mai mulți ani. În noua clădire ar urma să fie internați pacienți pentru investigații în mai multe discipline medicale, precum cardiologie sau ginecologie. „Este un proiect mai vechi, demarat de mine în vechiul mandat de manager al spitalului, dar abandonat de cei care au urmat la conducerea unității. Acum vrem să reluăm proiectul. Este o chestiune de timp până la acordarea finanțării. Proiectul este la Compania de Investiții. Avem și acordul pentru terenul unde va fi construită clădirea“, a declarat pentru „România liberă“ managerul Spitalului Witting, Cristian Banu.

Noua clădire se va învecina cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila“.

Spitalul CF nr. 1 Witting a fost dotat în ultimii ani și cu aparatură nouă pentru radiografie și un computer tomograf (CT). Noul aparat de realizare a radiografiilor reduce expunerea la radiații, atât a pacienților, cât și a cadrelor medicale, cu până la 200% față de dispozitivele vechi.

Din luna ianuarie a anului 2014, Spitalul Witting a fost renovat complet, în urma proiectului de consolidare şi refuncționalizare semnat cu Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor (această din urmă instituție este și cea căreia îi este subordonat spitalul). Spitalul CF
nr. 1 este unitatea unde sunt realizate analize de specialitate pentru angajații din Transporturi (feroviar, naval, aerian etc.).   

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă