Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CNAS introduce noi medicmente în cadrul programelor naționale de sănătate

CNAS introduce noi medicmente în cadrul programelor naționale de sănătate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a actualizat din nou lista ce cuprinde modul de calcul, denumirile comerciale și prețurile de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate.

Elena Marinescu 0 comentarii

Conform unui Ordin comun al ministrului Sănătății și al președintelui CNAS, vor fi introduse noi medimente pentru transplant și pentru mai multe tipuri de afecțiuni. Astfel, noul ordin introduce, la programul național de boli transmisibile, 8 noi poziții la medicamentele incluse în subprogramul pentru pacienții cu HIV SIDA și modifică alte 10 poziții, în timp ce la subprogramul pentru pacienții cu tuberculoză sunt incluse două noi poziții. La programul național de oncologie sunt abrogate două poziții și se introduc 9 noi poziții, în timp ce alte 21 de poziții sunt modificate.

Cele mai importante modificări sunt realizate la programul național de transplant de organe, unde sunt introduse mai multe medicamente în cadrul subrogramelor. Ultima actualizare a lista ce cuprinde modul de calcul, denumirile comerciale și prețurile de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate a fost realizată la începutul lunii mai. Prima actualizare a listei ce cuprinde modul de calcul, denumirile comerciale și prețurile de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate a fost realizată în 19 martie, printr-un ordin comun al ministrului Sănătății și al președintelui CNAS.

Ordinul Ministrului Sănătății prin care s-a realizat prima corecție a prețurilor din Canamed după 2015, care se aplică de la 1 ianuarie 2019, a fost publicat în Monitorul Oficial în 22 noiembrie 2018.

Comentarii

loading...