Comisia Europeană cumpără cure de tratament Remdesivir pentru jumătate de milion de bolnavi Covid19

Comisia Europeană cumpără cure de tratament Remdesivir pentru jumătate de milion de bolnavi Covid19

Comisia Europeană semnează cu producătorul american Gilead un contract de achiziție comună pentru aprovizionarea țărilor membre cu medicamentul cunoscut ca Remdesivir.

Petronel Tudor 0 comentarii

Contractul cadru prevede furnizarea a 500.000 de cure de tratament cu Veklury, denumirea comercială a preparatului care conține Remdesivir, dar și posibilitatea ca numărul acestora să fie suplimentat.

36 de state participă la achiziția comună a medicamentului folosit în cazul bolnavilor cu Covid-19 ce dezvoltă forme medii și severe. Este vorba de toate statele Uniunii Europene, Regatul Unit și șase țări candidate și potențial candidate, respectiv Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Bosnia- Herțegovina și Kosovo.

„Toate țările participante pot acum să lanseze comenzile lor de Veklury în mod direct. În această etapă, Veklury este singurul medicament care are o autorizație condiționată de introducere pe piața UE pentru tratarea pacienților care suferă de COVID-19 și care au nevoie de oxigen.”, a anunțat Comisia Europeană.

Anterior, instituția europeană parafase un contract pentru obținerea a 33.380 cure de tratament ce au fost distribuite în Uniunea Europeană și în Regatul Unit începând cu luna august.

Creșterea alarmantă de infectări la nivel european a determinat Comisia Europeană să solicite acum medicamente pentru tratarea a cel puțin jumătate de milion de europeni infectați cu noul coronavirus. Valoarea celor 500.000 doze de tratament ajunge la aproximativ 1,05 miliarde euro.

Comentarii

loading...