Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Coordonatorul programului de imunizare, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat în direct

Coordonatorul programului de imunizare anti - Covid, medicul Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat în direct, marți dimineață.

Mihai Diac 0 comentarii

Coordonatorul programului de imunizare anti - Covid din România, colonelul medic Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat în direct, marți dimineață.

Procedura s-a desfășurat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) din București, unde lucrează medicul Valeriu Gheorghiță.

"Știința a triumfat, avem un vaccin în cel mai scurt timp. Vaccinarea este procedura prin care putem, împreună și doar împreună, să revenim la normalitate", a declarat, la 15 minute după ce s-a vaccinat, doctorul Valeriu Gheorghiță. Cele 15 minute de așteptare au fost necesare pentru ca personalul medical să fie sigur că Valeriu Gheorghiță - la fel ca orice altă persoană care se vaccinează - nu are efecte secundare în urma vaccinării.

Centrul de vaccinare pentru Covid-19 unde a fost imunizat Valeriu Gheorghiță este amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC. În România sunt imunizate anti - Covid, în aceste zile, doar persoanele care fac parte din sistemul medical (medici, asistente, infirmiere).

Începând de luni, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 se derulează în peste 90 la sută din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge, în România, la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

Comentarii

loading...