15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateCopil de nouă luni a murit din cauza rujeolei în Spitalul Județean...

Copil de nouă luni a murit din cauza rujeolei în Spitalul Județean Constanța

Copilul este din Tulcea şi a fost internat în Spitalul Judeţean Constanţa luna trecută cu probleme respiratorii. A fost internat în perioada 15-21 mai, într-un salon în care erau internați copii cu rujeolă, timp în care a contractat rujeola.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța spun că boala a fost confirmată pe 30 mai în urma analizelor de laborator. Pacientul a suferit complicaţii, pe fondul unei imunităţi scăzute.

Copilul nu fusese vaccinat.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România era, săptămâna trecută, de peste 13800, din care 55 de decese.

Peste jumătate (7.800) din cazurile de rujeolă sunt înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani, iar alte aproximativ 2.400 de cazuri, la copii care au între 5 şi 9 ani.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța a confirmat că, în perioada 15-21 mai a.c, în secția de Pediatrie din cadrul SCJU a fost internat un minor din Tulcea, pentru o afecțiune respiratorie.

„În aceeași zi a fost internat, în același salon, un sugar tot cu patologie respiratorie dar la care, pe 17 mai, a debutat o erupție sugestivă de rujeolă. În urma acesteia pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase unde, ulterior, a fost confirmat diagnosticul de rujeolă. Pe 29 mai a.c, minorul din Tulcea a fost internat din nou în secția Pediatrie din cadrul SCJU Constanța, trimis fiind de la Spitalul de Boli Infecțioase. În urma examenului clinic și al radiografiei, medicii din cadrul SCJU au stabilit diagnosticul de insuficiență respiratorie severă, bronhopneumonie și rujeolă în evoluție. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat și tratat medicamentos însă, din nefericire și în ciuda eforturilor depuse de către medici, a decedat pe 13.06”, a precizat managerul instituției, Cătălin Grasa.

Reprezentanții spitalului au mai spus că pacienții cu rujeolă în formă gravă (și cu alte boli asociate) sunt direcționați către SCJU Constanța deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța este singurul care asigură terapia intensivă complexă. Conform procedurilor, pacienții cu boli infecțioase sunt izolați respectându-se toate normele legale în vigoare.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă