11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateCriza termometrelor in perioada COVID-19

Criza termometrelor in perioada COVID-19

Aparatul atat de banal, care este prezent in aproape orice casa a disparut de pe piata in ultima perioada. Impactul pe care l-a avut pandemia de Coronavirus s-a vazut si in farmaciile si magazinele online care pot comercializa termometre.

Atat de mult si-au dorit oamenii sa cumpere in aceasta perioada un termometru bun incat nici un lant de magazine online, dar nici in farmacii nu se mai gaseau termometre digitale. Bineinteles, oamenii cauta o solutie buna cand vine vorba de sanatate. Aleg un termometru cu infrarosu sau un termometru digital in detrimentul termometrului clasic. Pe langa actiunea omului de rand care dorea sa cumpere un termometru digital a venit si actiunea institutiilor spitalicesti care au vrut sa se alimenteze cu suficiente termometre astfel incat sa faca fata volumului mare de oameni care urmau sa fie tratati. Toate institutiile au fost obligate sa isi achizitioneze termometre de masurat temperatura de la distanta, tocmai pentru a evita contactul direct. Toti acesti factori au dus la o achizitie in masa a termometrelor digitale si astfel s-a epuizat tot stocul magazinelor.

De ce un termometru digital? Pentru ca raspunsul dat este mult mai rapid, mult mai precis si nu are termen de comparatie cu termometrul clasic. Un al doilea factor in alegere este comoditatea. Omul prefera sa piarda cat mai putin timp in orice actiune care sa nu ii aduca un profit.

Principalul argument se afla la copii. Cu un termometru clasic este mai greu sa aflii temperatura unui copil sau a unui nou nascut. Trebuie sa stea nemiscat timp de aproximativ 1 minut pana ne indica temperatura. Ei bine, la un termometru digital nu trebuie sa mai asteptam atata timp. In maxim 2,3 secunde avem rezultatul. Sunt termometre care necesita atingerea pielii dar sunt si termometre cu infrarosu, care necesita doar apropierea de locul pe care vrei sa il analizezi.

Un alt avantaj principal al unui termometru digital este ca ne indica temperatura exacta. Cu ajutorul displayului, care de multe ori este luminat si poate fi citit cu usirinta si seara, pe intuneric, temperatura este indicata la zecimale. Cu un termometru clasic nu putem spune ca avem aceeasi precizie. Acolo tine doar de noi cum aproximam si, de multe ori putem da gres.

Termometrele digitale sunt mici si compacte si pot fi usor folosite de catre oricine, chiar si de catre copii. Se lipesc in general de frunte sau se introduc in ureche pentru a lua temperatura. Masuratorile sunt foarte bune si fac ca aceste termometre sa fie principala alegere a utilizatorilor.

Cele mai bune termometre digitale vin insotite si de o aplicatie pentru telefonul mobil. Un mare plus pentru utilizatori, mai ales ca traim in era tehnologiei. Aplicatia ne ajuta sa inregistram si sa monitorizam de la distanta situatia temperaturilor inregistrate. Putem vedea evolutia temperaturilor prin grafice foarte usor de inteles.

Alte termometre digitale au o functie de avertizare temperatura si astfel iti pot indica daca ai temperatura sau nu printr-o culoare specifica (rosu sau verde).

Situatia descrisa mai sus se refera strict la termometrele medicale, destinate uzului general. Daca vorbim de o situatie clara a bebelusilor, acolo cel mai indicat este sa se ia temperatura conform indicatiilor medicilor. Mai exact, cu ajutorul unor termometre rectale, care pot fi si digitale dar care au capete de schimb pentru a fi igienice, dar si alte caracteristici pentru a fi folosite in acest scop.

Daca vrei sa iti alegi un termometru bun trebuie sa stii cateva caracteristici despre fiecare si mai ales, scopul in care vrei sa il folosesti.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă