9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSănătateCum a schimbat tehnologia vizita la stomatolog

Cum a schimbat tehnologia vizita la stomatolog

Și, pentru anumite tratamente, mersul la stomatolog a devenit la fel de neutru ca mersul la frizer. Nici aspectul financiar nu mai e atât de problematic de când putem plăti orice serviciu medical cu un card de credit. Dar sunt multe alte îmbunătățiri care au îndulcit orice vizită la stomatolog.

Programarea

Era mult mai dificil să urmărești evoluția sănătății tale orale când nu aveai la dispoziție decât un număr de telefon. Sunai, te programai și trebuia să te bazezi pe propria memorie ca să ajungi la programare. Acum, multe cabinete oferă posiblitatea de a a-ți crea un cont personal online, unde vizualizezi istoricul medical, programările viitoare, radiografii și rezultate ale analizelor. În plus, ești notificat prin SMS când se apropie o programare.

Cabinetul e mai uman

Pe vremuri, pe lângă teroarea la care erai supus pe scaunul reglabil, mai trebuia să și aștepți într-o anticameră anostă și neprietenoasă. Acum, majoritatea cabinetelor au fotolii confortabile, apă la discreție, muzică și televizoare. Iar în lipsă de altceva, te poți baza mereu pe mini-computerul din buzunar. De când smartphone-ul a cucerit lumea, poți să transformi orice așteptare într-o ocazie de a răsfoi ziare sau viziona ultimul episod din serialul preferat.

Echipamentul

Poate cele mai mari îmbunătățiri se datorează avansului tehnologic. Radiografiile digitale permit examinări mai rapide și mai prietenoase cu mediul. Lampa frontală cu LED și camerele digitale fac explorările dentale mult mai clare și precise. Temuta freză dentară, asociată de mulți pacienți cu burghiile care ne perturbă liniștea la bloc, și-a găsit și ea un înlocuitor. Fascicolul laser poate să curețe caria dentară, fără durere, fără vibrații și fără acel zgomot infernal. În plus, laserul sterilizează cavitatea, ceea ce permite o aderență mai bună a plombei. Pentru intervenții minore, și sterilizarea a devenit mai prietenoasă. În loc de seringi amenințătoare, medicii folosesc spray-uri inofensive. Iar aparatele noi prin care se usucă lucrările îți dau voie, în majoritatea cazurilor, să mănânci și să cosumi băuturi imediat după ce părăsești cabinetul.

Vizita la medicul stomatolog nu mai trebuie să fie atât de temută. Iar cu un card precum CardAvantaj, nu mai ai nicio scuză să amâni o intervenție dentară. E important să te ocupi de aceste probleme cât se poate de repede. Să le tratezi înainte să se agraveze și să-ți menții cât mai mult timp dinții naturali. Un scopt tot mai ușor de atins în zilele noastre.

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă