13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateCum lupta mierea de Manuka cu afectiunile?

Cum lupta mierea de Manuka cu afectiunile?

Cand vine vorba despre asa numitele superfoods, mierea reprezinta deja o importanta provocare.  In sensul bun al mentinerii sanatatii. Dar, chiar daca sunteti familiarizati cu beneficiile pentru sanatate pe care le ofera cea mai mare parte a mierii, exista un „soi” care face valuri in lumea frumusetii si in cea a frumusetii naturale in particular. Vorbim despre acea miere Manuka, care are o lista proprie de beneficii si utilizari pentru sanatate.

Si daca ati avut curiozitatea sa intrati pe un plafar online cu siguranta ati observat cat de multe poate face aceasta miere pentru starea de bine, precum si o multime de alte produse naturiste de calitate. 

“Si cand se intampla sa am doar o simpla zgarietura ma duc direct la mierea Manuka. Aceasta miere din Noua Zeelandă are un continut nutritional chiar mai mare decat mierea obisnuita si are proprietati antimicrobiene de inalt nivel”, spune Will McCoy, expert in medicina functionala.

Dincolo de lupta cu bolile

Avantajele acestui tip de dar avantajele mierii Manuka se extind dincolo de lupta impotriva unor simple afectiuni. Ce inseamna miere Manuka si ceea ce o face atat de speciala? Nativa din Noua Zeelanda, asa cum am mentionat deja, mierea de Manuka este produsa de albinele care polenizeaza florile de Leptospermum scoparium. Manuka (Leptospermum Scoparium) este un arbore pitic care creste in Noua Zeelanda si in sud estul Australiei.

In Australia se mai numeste si “arbore de ceai” deoarece frunzele sunt folosite si pentru obtinerea unui ceai delicios. Arborele atinge in general 2-3 m inaltime dar poate ajunge pana la aproape 15 m in anumite cazuri. Este un arbore mereu verde, cu frunze dense si mici si cu flori albe sau roz cu 5 petale.

In timp ce toata mierea a fost folosita din punct de vedere medical timp de mii de ani, mierea Manuka este mai noua pe scena sanatatii. De fapt, proprietatile antibacteriene imbunatatite ale plantei Manuka nu au fost identificate si studiate pana in anii 1980.

Cercetarile medicale realizate in ultimii ani in Departamentul de Cercetare al Mierii la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda indica faptul ca mierea de Manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate. Manuka poate fi gasita numai in noua Zeelanda si unele zone ale Australiei.

 

Compusi speciali

Desigur, pe un plafar online veti observa ca se evidentiaza toate aceste lucruri, tocmai pentru a observa mai bine proprietatile unei asemenea mieri. In timp ce reputația mierei brute ca ajutor medicamentos se datoreaza in mare masura activității sale antimicrobiene care derivă din conținutul său de peroxid de hidrogen, mierea Manuka contine compuși suplimentari – metilglyoxal (MGO), dihidroxiacetonă (DHA) si alti cativa. Necesari si pentru utilizarea interna si pentru cea locala. Acesti compusi speciali provin de la nectarul florii (respectiv bujorul Manuka).

Prin urmare, proprietatile antimicrobiene, profilul nutritional si proprietatile antiinflamatorii fac din aceasta miere un mamut de beneficii pentru sanatate si frumusete. In plus, enzimele din miere produc peroxid de hidrogen, care este responsabil pentru calitatile antibiotice ale mierii, clasand-o drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

 

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă