Cum puteți descărca adeverința de vaccinare în format electronic. Foto: captura

Cum puteți descărca adeverința de vaccinare în format electronic. Foto: captura

Cum puteți descărca adeverința de vaccinare în format electronic

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV) oferă începând de astăzi alternativa de descărcare a adeverinței de vaccinare în format electronic.

Bianca Ion 0 comentarii

Pentru a putea obține adeverința de vaccinare anti-COVID în format electronic este necesar să urmați câțiva pași indicați de CNCAV atât în mediul online, cât și pe platforma vaccinare-covid.gov.ro. 

Cei 6 pași de descărcare ai adeverinței de vaccinare sunt:
1. Accesează site-ul: adulti.renv.ro;
2. Apasă 🟥 butonul roșu pentru obținerea adeverinței;
3. Bifează ✅ cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
4. Introduceți CNP-ul/ Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefon;
5.Introduceți codul de validare primit pe telefon;
6.Descărcați adeverința electronică de vaccinare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare atrage atenția că adeverința nu va putea fi descărcată în afara teritoriului României. 

Totodată se atrage atenția asupra faptului că datele introduse la programare/RENV și datele pe care le introduceți pentru descărcarea adeverinței trebuie să coincidă. 

Erorile pot apărea și ele în acest proces din cauza următoarelor motive anunțate pe platforma vaccinare-covid.gov.ro

  • programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective;
    • persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinței;
    • informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

„Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon).
Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, au mai precizat cei de la CNCAV.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...