13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateDe ce este bine sa ai un dezumidificator in locuinta

De ce este bine sa ai un dezumidificator in locuinta

Umezeala excesiva, un aer greu de respirat, disconfort termic si raceli extrem de dese pot aparea parca brusc, iar motivul, la prima vedere, nu poate fi identificat. Desi acorzi foarte multa atentie curateniei, astfel de simptome pot aparea din cauza unui factor cat se poate de simplu, dar neluat, de multe ori, in seama: un grad de umiditate mult prea ridicat in locuinta. Din fericire, efectele mentionate mai sus pot fi usor combatute prin simpla utilizare a unui dezumidificator.

 

Cum identificam o umiditate ridicata in locuinta?

Izolarea casei sau schimbarea geamurilor ofera, intr-adevar, o protectie ridicata in fata zgomotelor de afara si mentin caldura in casa pe timp de iarna, dar, in acelasi timp, blocheaza si circulatia aerului prin incaperi. Acest lucru poate duce pe termen lung la:

  • Aparitia mucegaiului (in special in baie, din cauza vaporilor care nu sunt eliminati)
  • Probleme de sanatate (astm, alergii)
  • Disconfort climatic (aerul din locuinta pare prea cald sau prea rece)
  • Deteriorarea bunurilor (mobila, pereti, aparate electrocasnice)

Solutia sigura pentru eliminarea acestor neplaceri este utilizarea unui dezumidificator. Acesta absoarbe umiditatea din atmosferavsi, daca este dotat cu filtre de aer, poate opri praful, alergeni, parul de animale sau alti poluanti din aerul respirat.

 

Cum alegi aparatul potrivit?

Poate ca nu ai auzit foarte multe despre astfel de aparate, insa realizezi repede ca oferta este foarte variata la acest capitol, mai ales daca iti arunci o privire pe alecoair.ro, magazin specializat in promovare aparatelor de tratare a aerului.

Exista aparate de mici dimensiuni potrivite pentru uz casnic, dar si aparate mult mai mari care sunt, in general, utilizate in constructii si in aplicatii industriale.

Un dezumidificator dispune de o lista intreaga de caracteristici dintre care cele mai importante sunt capacitatea de duzumidificare, capacitatea rezervorului, nivelul de consum energetic, nivelul de zgomot si capacitatea de filtrare a aerului. La fel de importante sunt si functiile suplimentare pe care ti le ofera un astfel de aparat, pentru un confort cat mai bun in locuinta.

Sa spunem ca ai nevoie de un dezumidificator pentru spatiu intre 45 – 55 mp. Un aparat excelent prin performantele si functiile sale este Aleco Air D23 Classy, un model nou, performant si cu un design special.

 

Ce iti ofera un astfel de aparat?

  • O capacitate de dezumidificare suficient de mare pentru a pastra umiditatea in parametri normali – pana la 23 litri/zi. Chiar daca ai probleme mari cu umiditatea, acest aparat va face fata.
  • Purificarea aerului cu ajutorul unui filtru 2 in 1 HEPA+Carbon care colecteaza particule de praf de pana la 0,3 microni, spori de mucegai, alergeni, acarieni, polen, dar si neutralizeaza mirosurile neplacute.
  • Dispune de fuctia de uscare rufe, excelenta pe timpul iernii cand nu prea ai unde intinde haine spalate.
  • Purificarea aerului este completata de functia de Ionizare.
  • Dispune de un Timer, foarte convenabil pentru a programa functionarea aparatului, dar si de functia ChildLock, pentru a evita actiunea nedorita a celor mici.
  • Dispune de un panou digital care indica umiditatea relativa din aer si permite setarea umiditatii dorite care sa iti ofere confortul dorit. Un indiciu important: umiditatea recomandata este intre 40% si 60%.
  • Posibilitatea de dezumidificare continua, gratie posibilitatii de conectare printr-un racord la o gura de evacuare sau la un vas de colectare a condensului mai mare. Lucru util atunci cand ai o problema majora cu umiditatea excesiva sau doresti sa folosesti aparatul pentru uscare rufe.

Una peste alta, D23 Classy se recomanda ca un aparat extrem de performant la un buget foarte rezonabil pentru capacitatea si functiile sale.

 

Dezumidificatorul, mai ales daca dispune si de filtre eficiente, este un aparat extrem de util in orice casa. Probabil, peste cativa ani, va fi la fel de comun ca si frigiderele sau cuptoarele cu microunde. Dar, nu-i asa, nu trebuie sa astepti pana cand toata lumea va afla de beneficiile unui astfel de aparat.

 

 

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă