11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateDe ce fulgii de ovăz te ajută să slăbești mai mult decât...

De ce fulgii de ovăz te ajută să slăbești mai mult decât exercițiile la sală?

Surpriza  este, însă, că ceea ce punem în farfurie contează mult mai mult decât sportul. Pierderea în greutate înseamnă dietă într-o proporție de 75%, doar diferența de 25% datorându-se activităților fizice. Da, așa de mult contează ce mâncăm (sau nu)!

 

Studiile arată că persoanele care au urmat o dietă fără exercițiu fizic timp de 15 săptămâni au slăbit aproximativ 10 kilograme, în timp ce persoanele care au mers la sală timp de 21 săptămâni și nu au urmat un regim alimentar abia au slăbit 3 kilograme.

 

Mai puține calorii – rețeta spre corpul dorit

 

Cel mai important, așadar, este ca dietă ta să aibă un deficit caloric. Reducerea cu 500 sau 1000 calorii pe zi te va ajuta să obții corpul dorit. E de prisos să spunem că în alimentația zilnică nu au ce căuta prăjiturile, biscuiții, pâinea albă, mâncărurile prăjite sau sosurile grase.

 

Cum reușim atunci să ne obișnuim să mâncăm mai puține calorii? Nu e așa de greu, crede-ne. Trebuie să căutăm alimentele care mențin sațietatea o mai lungă perioadă de timp. Legumele sunt aici campioanele. Suplimentează orice masă cu o garnitură bogată în legume, fie ele crude, fierte sau pe grătar.

 

Fulgii de ovăz – adorați de sportivi și vedete

 

Un alt ingredient nelipsit din dietele şi alimentaţia sportivilor sunt fulgii de ovăz. Consumați la micul dejun, vor face minuni pentru tine. Acest super aliment se remarcă prin multitudinea de substanțe nutritive pe care le conține. Jumătate de cană de fulgi de ovăz asigură 34% din doza de Magneziu recomandată, 20% din cea de Fier și 40% din Vitamina B1.

 

Și pentru că am vorbit de calorii, vei fi mai mult decât plăcut surprins/ă când îți vom spune că jumătate de cană de fulgi de ovăz înseamnă doar 65 calorii. Ca să înțelegi diferența, o banană are în jur de 90 calorii.

 

Un studiu publicat în “Molecular Nutrition & Food Research” arată că fulgii de ovăz conțin beta-glucani. Aceștia sunt capabili să elibereze în organism un hormon antidepresiv și promotor al stării de sațietate, limitator al apetitului. De asemenea, beta-glucanul ajută persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să își regleze nivelul de glucoză din sânge.

Astfel, dimineața, un bol de fulgi de ovăz cu lapte, iaurt sau băutură vegetală și câteva fructe îți asigură energia pentru toată ziua. Ceea ce se va ‚simţi’ și în decursul zilei, fiindcă un mic-dejun echilibrat te va îndemna să optezi pentru un prânz și o cină cu mai puține calorii, ajutându-te chiar să renunți la gustările dintre mese.

 

Nu doar sportivii iubesc acest aliment, ci și vedetele. Printre celebritățile care au recunoscut în interviuri că își încep ziua cu fulgi de ovăz se numără Jenifer Aniston, Khloe Kardashian, Sofia Vergara, Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Ben Affleck. Acum ai înțeles de ce arată așa bine?

 

Un consum regulat de fulgi de ovăz la care adăugăm mese regulate, odihnă suficientă și puțină mișcare reprezintă o soluție sigură pentru a pierde kilogramele în plus. Fie ca startul dimineții să îți fie dulce și buuun!

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă