Sindicat sanitar, protest la Guvernul României, 4 noiembrie 2020, FOTO: Facebook

Sindicat sanitar, protest la Guvernul României, 4 noiembrie 2020, FOTO: Facebook

De ce s-au revoltat sindicaliștii din sănătate pe ministrul Ioana Mihăilă

Sindicaliștii din Sănătate sunt în conflict cu Guvernul. Asta după ce ministrul Sănătății a vorbit despre posibilitatea ca angajații din sistem care nu sunt vaccinați să plătească pentru testele de depistare COVID 19.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Federația „Solidaritatea Sanitară” a redactat un comunicat de presă prin care anunță că „a luat act cu tristețe de declarațile ministrului Sănătății privind intenția de vaccinare obligatorie a lucrătorilor din sănătate sau de obligare a celor nevaccinați să suporte costurile testelor de depistare a virusului SARS-CoV-2. Astfel de declarații dovedesc incapacitatea de înțelegere a situației”, susțin sindicaliștii.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a arătat în mod public autorităților sanitare că ordinea logică a măsurilor este realizarea unei campanii de vaccinare bazată pe introducerea măsurilor de stimulare a vaccinării, identificarea corectă a numărului de lucrători din sănătate vaccinați și identificarea corectă și completă a lucrătorilor care au trecut printr-un episod de infecție SARS-CoV-2.

„A trata diferit imunitatea oferită profesioniștilor din sănătate de infectare față de cea obținută prin vaccinare este eronat și, raportat la procedurile aplicabile tuturor cetățenilor, discriminatoriu”, mai spun sindicaliștii.

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” consideră că declarațiile ministrului Sănătății continuă povestea eșecurilor instituționale, fără ca autoritățile să-și asume răspunderea pentru ele.

Sindicaliștii mai vorbesc despre problemele privind raportarea numărului de persoane infectate și a deceselor provocate de COVID 19

„Am avut apoi de înfruntat perdeaua de fum a dezinformărilor oficiale privind vaccinarea lucrătorilor din sănătate, care au anunțat sistematic un nivel la vaccinării acestora de peste 90%. și a celor vaccinați împotriva acestui virus. La ora actuală Platforma de monitorizare a impactului pandemiei COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate este singura sursă de informații credibile pentru o estimare corectă numărului de lucrători din sănătate vaccinați. Deși se dovedește că am avut tot timpul dreptate, optimismul (nejustificat al) declarațiilor triumfătoare constituind una din cauzale nivelului actual al vaccinării, nimeni nu este ținut responsabil iar remedierea problemelor lipsește în continuare”, scrie în comunicatul de presă semnat de reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Concluzia aparține sindicaliștilor: „problema este la autoritățile care nu-și înțeleg menirea și nu-și asumă responsabilitățile funcțiilor, nu la profesioniștii din sănătate, solicitând public renunțarea la intenția unor astfel de abuzuri la adresa acestor categorii de lucrători”.

Comentarii

loading...