21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateDouă noi decese provocate de gripă, în Timiş şi Bucureşti

Două noi decese provocate de gripă, în Timiş şi Bucureşti

Potrivit CNSCBT, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Timiş, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, a murit marţi.

De asemenea, a fost înregistrat decesul unei femei de 71 de ani din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat. Aceasta a murit luni.

Ambii pacienţii aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinaţi anti-gripal.

Ca urmare, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 27.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

“Suntem în pragul unei epidemiil de gripă, nu avem incă o epidemie de gripă”, declara ministrul la Digi 24, după ce încă o pesoană a murit din cauza gripei, numărul victimelor ajungând la 20.

Ministrul a explicat că, în afară de vaccinare, avem de respectat măsuri igienico-sanitare, că trebuie evitate aglomeraţiile, părinţii să ţină acasă copiii bolnavi, vizitele în spitale să fie restricţionate, iar în şcoli să fie făcut un triaj epidemiologic.

Sorina Pintea a afirmat că există zone în care virusul circulă mai intens, acestea fiind Bucureşti, Constanţa şi zona de vest a ţării.

Înrebată dacă, în cazul în care este declarată epidemie de gripă şcolile vor fi închise, Pintea declarat: “Putem vorbi şi despre asta, dar doar în zonele în care circulaţia este mai intensă. Până atunci, putem să fim mai precauţi”.

În ceea ce priveşte dozele de vaccin antigripal, ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să transmită date privind un necesar suplimentar de vaccin.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă